14.7.2003: Grosser Preis

Efter en længere træningssamling i Tyskland sammen med blandt andet landshold fra Sverige, Finland, USA og Tyskland skal bryderne 18.-20. juli stille op i den store FILA turnering Grosser Preis i tyske Dortmund.

Følgende trup repræsenterer Danmark:

55 kg: Anders Nyblom
55 kg: Håkan Nyblom
66 kg: Morten Helt
74 kg: Brian Jørgensen

Trænere: Benni Ljungbäck og Niels Casparsen
Dommer: Allan Larsen

Mark Kristensen og Mark O. Madsen har også deltaget i samlingen i Tyskland, men begge blev nødt til at rejse hjem før tid grundet skader. Begge er dog forhåbentlig klar igen til næste turnering, FILA turneringen Finlandia Open, der afvikles i Heinola, Finland, 1.-3. august.

Forbundets nye dommerudvalgsformand, Allan Larsen, rejser til Dortmund allerede onsdag for at deltage i dommerseminar med henblik på ”oprykning” i FILA kategori. Eliteudvalget har også valgt at engagere læge Ole Jakobsen, der deltager i stævnet – mest som observatør. Engagementet skal ses som en naturlig del af forberedelserne til årets helt store event, VM i Frankrig, i starten af oktober.

Der er tilmeldt lige i underkanten af 200 brydere fra 23 nationer til turneringen. Der var tilmeldt flere nationer, men i hvert fald cubanerne har meldt fra – grundet dårlig økonomi, siger rygterne. Russerne stiller med et meget stærkt hold; i 74 kg klassen stiller de med ikke mindre end den regerende verdensmester Samourgashev og årets europamester Gloushkov. Hviderussernes EM toer, Kikinov, er også at finde blandt de i alt 40 tilmeldte i vægtklassen!

I 66 kg klassen er der tilmeldt 34 brydere, med verdensmesteren Jimmy Samuelsson fra Sverige i spidsen.

Danmark stiller med 2 brydere i 55 kg klassen, hvor blandt andet Ukraine, Rusland og Hviderusland stiller med topbrydere. For Håkan Nyblom bliver dette første optræden i 55 kg klassen siden sidste års EM.

Netsiden opdateres med rapporter fra Tyskland, men du kan selv følge med via stævnets egen netside: www.gp-ringen-dortmund.de.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]