20.7.2003: Håkan Nyblom nr. 6 i Tyskland

Grundet små tekniske problemer blev der desværre ingen opdatering fra Tysklands GP i går, lørdag – vi beklager!

Stævnet startede meget godt med en meget meriterende sejr for Håkan Nyblom i 55 kg klassen. I sin første kamp vandt han 3-1 over Renat Bikkinin fra Rusland. Samme Bikkinin vandt europamesterskabet i samme vægtklasse sidste år i Seinäjoki, Finland.

Landstræner Benni Ljungbäck var selvsagt tilfreds med måden, Håkan vandt på, da russeren ikke kunne score point på Håkan i parterre. Kampen var meget tæt, men via point både på oprulning og clinch vandt Håkan en af de mest meriterede sejre i sin karriere.

Der var i alt 17 deltagere i vægtklassen, og Håkan var i pulje nr. 5, hvor der var 4 deltagere. I anden omgang mødte han tyskeren Alexander Stepanov, hvor han fik gennemgået en stor del af repertoiret i en teknisk faldsejr på hele 21-0! I sidste omgang mødte han den tidligere armenier, tyskeren Alfred Ter-Mkrtchyan. Kampen var meget tæt og stod 0-0 i pausen. Håkan vandt clinchen, og i lang tid lignede han en vinder. Selv om kampen var meget tæt, fik Håkan aldrig lov til at forsøge øverst i parterre. I anden periode fik tyskeren Håkan med på et løft, hvor dommerne også fik øje på et benspænd, og så var den kamp afgjort. Selv om resultatet i den sidste kamp ikke faldt i hverken Håkans eller trænernes smag, er det afgjort en godkendt turnering for Håkan. Han har atter en gang vist, at han sagtens kan være med helt i verdenstoppen.

Anders Nyblom stillede også op i 55 kg klassen. Han fik desværre ikke meget ud af sin brydning ved denne turnering. I første omgang blev det til et nederlag til russeren Petrov. I anden omgang blev det også til et klart nederlag til den senere vinder, Asset Imanbayev fra Kasakhstan, hvorefter han vandt sidste puljekamp over Kurilov fra Ukraine.

Morten Helt var tydelig ”mærket” af den tre uger lange træningslejr, bryderne havde deltaget i lige op til stævnet. I den 33 mand store vægtklasse mødte han rumæneren Ion Panit i første omgang. Her blev det til et 0-5 nederlag, og selv om Morten var lidt mere inde i kampen i anden omgang, blev det til et 3-4 nederlag til Dinco Raducevic fra Kroatien.

Brian Jørgensen virkede mere frisk i sin første kamp i 74 kg klassen. I denne vægtklasse var der hele 34 deltagere. I første omgang mødte han finnen Juha Salminen. Her var Brian den dominerende bryder og vandt helt retfærdigt 4-2. I anden omgang blev Baiseitov fra Kasakhstan dog for svær, og Brian måtte give tabt med 0-3 efter en meget hård fight.

Håkans sejr over russeren Bikkinin var en god ”fjer i hatten” for Håkan, og med kendsgerningen, at bryderne havde trænet hårdt i tre uger helt op til stævnet, er resultatet bestemt ikke nogen katastrofe for den danske delegation. Næste gang, det går løs, er 1.-3. august ved Finlandia Open.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]