2.8.2003: Anders Nyblom i semifinalen!

Førstedagen af årets Finlandia Open turnering var ganske hård for det danske hold.

Mark Kristensen, der stillede op i 66 kg klassen, lagde godt ud med en 3-0 sejr over finnen Sauli Ernwall. Her fungerede parterre-brydningen meget godt – både i angreb og forsvar. I sin anden kamp mødte han endnu en finne, Matti Kautto, men her kunne han ikke stå distancen, og halvvejs inde i første halvleg trak finnen fra og vandt en sikker sejr.

74 kg klassen havde 25 mand til start. Brian Jørgensen var sikkerheden selv i de indledende kampe. Han vandt begge kampe og gik dermed videre til kvartfinalen. Her mødte han en ”gammel” kending i finske Juha Salminen. Brian har vundet de to sidste opgør, men i dagens møde var det finnen, der gik videre til semifinalen. Finnen førte 2-0 ved fuld tid, hvilket betød, at kampen skulle fortsætte med clinch. Her forsøgte finnen et kast, men Brian stoppede forsøget, og så stod kampen 2-2. I overtiden havde ingen af bryderne mere at byde på, og da Brian havde flere henstillinger for passivitet, endte stævnet her for hans del.

Mark O. Madsen, der også stillede op i 74 kg klassen, havde ikke en af sine bedste dage. Han var i pulje med to svenskere, Reza Madadi og Jim Petterson. I første omgang vandt Jim over Reza med 3-1 og i anden omgang vandt Reza 3-1 over Mark. Der var således stadig mulighed for Mark at nå kvartfinalen med en sejr på mindst 4-1. Parterre-brydningen fungerede ikke særlig godt ved dette stævne, og kampen endte 1-1 ved fuld tid. Mark plejer være sikkerheden selv i pressede situationer, men her blev han sendt af sted i et krydstag til 3 point.

I 55 kg klassen var der kun 11 deltagere. Anders Nyblom havnede i en 4 mands pulje. Han lagde ud mod den meget rutinerede finne, Tero Katajisto. Efter en tæt første periode førte Anders 1-0, men da finnen fik sit andet forsøg i parterre, fik han koblet sit favoritgreb – omvendt livtag. Anders havde lidt for meget respekt, og finnen fik to point ved at ”vende” Anders med ryggen mod madrassen. Det lykkedes for finnen endnu en gang, og kampen endte 4-1 i finnens favør. I anden kamp vandt Anders 4-1 over endnu en finne, og i sammen omgang tabte Katajisto til puljens tredje finne – årets finske mester Teemu Mattila. I den sidste omgang vandt Katajisto en teknisk faldsejr, og derfor ville Anders gå videre til kvalifikationskampene med en sejr over Mattila. Godt 30 sekunder inde i første halvleg var Anders lidt ukoncentreret, og finnen sendte ham ud på en 3 points mare. Her skiftede kampen karakter, og Anders øgede tempoet og fik først finnen med på en oprulning til ét point og kort tid efter, var kampen lige, da Anders scorede 2 point på en ny oprulning. Ordinær kamptid endte 3-3, og i overtiden jagtede Anders finnen rundt madrassen, og ved tredje flugt fra madrassen greb FILA kontrollanten ind og dikterede advarsel til finnen og point til Anders.

Begge kvalifikationskampene var hårde. I første kamp vandt Anders en 3-0 sejr over spaniolen Vincente Lillo. Sidste kamp var mod finnen Petri Isokoski. Der blev ikke scoret point i første periode, men i clinchen sendte Anders finnen afsted i et flot krydstag, og med en oprulning direkte efter stod kampen 5-0 – et resultat, der holdt tiden ud.

I semifinalen søndag formiddag møder Anders svenske Kim Holk.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]