27.8.2003: Istanbul – dag 2

Sort dag for danskerne!
Desværre bød dag 2 ved årets junior VM kun på nederlag for den danske delegation.

Mark O. Madsen lagde i 74 kg klassen ud mod Jin Sun Park fra Korea. Som så mange gange før var det de små marginaler, der afgjorde den tætte kamp. Mark fik neddømt koreaneren i parterre – dog uden at score point. Da det så blev koreanerens tur, forsøgte denne at få Mark med på et løft – et forsøg, der flot blev stoppet af Mark, der ”fangede” modstanderen direkte i bro. Kamplederen og sidedommeren ville give Mark en advarsel og Park to point, da de mente Mark brugte benene til hjælp. Landstræneren var hurtigt oppe af stolen og fik da også dommerne til at kigge situationen efter på video. Her fandt man ud af, at der ikke var tale om benspænd, men der blev ikke uddelt point til Mark! Stillingen var således 0-0 ved pausen, og så skulle bryderne i clinch.

Af en eller anden uforklarlig årsag koblede Mark ikke korrekt, og dommeren kunne ikke andet end at uddele advarsel til Mark og to point til Park. Der skete ikke mere i hele anden periode, og så skulle overtiden startes i clinch. Igen blev det en hårfin bedømmelsessag. Koreaneren forsøgte at slå først, mens Mark forsøgte kontra med et ”russerkryds”. Begge brydere landede på knæ, og da de rejste sig op, var det Mark, der stadig havde initiativ og ”arbejdede” på koreaneren. Dommerne blev dog enige om, at Park skulle have point, og så var dette års VM ovre for Marks del. Jin Sun Park vandt kvartfinalen klart med 6-0 over Rapsiukevicius fra Litauen og skal i semifinalen møde ”hjemmebryderen” Genel Ilker, en bryder Mark mødte – og vandt over – ved Tysklands Junior GP. Den anden semifinale står mellem brydere fra Kasakhstan og Georgien.

I 66 kg klassen blev der indvejet 39 brydere og ikke 38, som netsiden fejlagtigt kunne fortælle i går. Selv om både Benni og Niels var blandt de sidste, der blev jaget ud af hallen, havde de kun 38 mand på ”listen” da vejningen for længst var overstået! Derfor var lederne noget overraskede, da Mark i første kamp skulle op mod polakken Julian Kwit. Kwit er en gammel kending i den danske lejr og har et VM guld for cadetter fra 1998 hjemme i pokalskabet.

Landstræneren var tilfreds med starten af kampen, hvor Mark kæmpede lige op med den stærke polak, der ikke kunne udnytte et forsøg i parterre. Med ca. 30 sekunder tilbage fik Kwit dog scoret to point på en oprulning til pauseresultatet 2-0. Efter pausen var det polakken, der havde initiativet, og ved næste henstilling for passivitet gik det galt. Efter en oprulning, hoved i klemme og omvendt livtag havde polakken ”skrabet” point nok sammen til en teknisk faldsejr. Mark er oversidder i anden omgang, hvor Kwit møder puljens tredjemand, Raul Mayli Consuegera fra Cuba.

Landstræneren rapporterer om et meget højt niveau på brydningen. Flere af deltagerne vil kunne gøre god figur ved seniormesterskaber. Selv om der var lidt nordisk og vesteuropæisk islæt i kvalifikationskampene og kvartfinalerne, er der ingen tilbage i morgendagens semifinaler i 50, 60, 74 og 96 kg klasserne.

Der er da også plads til en lille ”historie”: I 60 kg klassen var ”hjemmebryderen” Seref Ayrata en af favoritterne. I de indledende omgange vandt han to gange 11-0 over brydere fra Namibia og Hviderusland. I kvalifikationsrunden blev det til en kneben 6-4 sejr over bryderen fra Aserbajdsjan, men i kvartfinalen gik det helt galt. Her var han klart bagud på point mod Tengizbayev fra Kasakhstan, men fik slået et flot kryds, og hjemmepublikum gik næsten amok. Han holdt da også modstanderen i bro et kort øjeblik, men Tengizbayev kom dog så meget fri, at han formåede at trække tyrkeren over, og var tæt på at faldbesejre Ayrata. Lige pludselig løb en tilskuer ind på madrassen og skilte de to brydere af. Der opstod selvsagt en hel del tumult, og dommerne blev mildest talt upopulære, da de dømte bryderen fra Kasakhstan som vinder på fald, foran rasende tyrkiske tilskuere.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]