12.9.2003: VM-truppen til Frankrig

Landstræner Benni Ljungbäck vender den 12. september hjem fra USA, hvor han sammen med VM-bryderne har deltaget i en meget god træningssamling med det amerikanske brydelandshold. Forholdene i Colorado Springs er i topklasse, og landstræneren er meget tilfreds med forløbet; korte intense pas, med megen speed og kamptræning – lige som vi vil have det, sagde Benni tidligere på ugen.

Der er planlagt endnu en samling forud for afrejsen til Paris, hvor de sidste taktiske planer skal gennemgås. Danmarks Brydeforbund tager af sted til Paris med en større delegation til årets absolutte højdepunkt, der samtidig fungerer som første kvalifikationsstævne til næste års OL i Athen.

VM-truppen:
55 kg: Håkan Nyblom
66 kg: Morten Helt
74 kg: Mark O. Madsen
84 kg: Brian Jørgensen
Leder: Allan Jakobsen
Trænere: Benni Ljungbäck og John Ottesen
Læge: Ole Jakobsen

Herudover består truppen af Erik Nyblom, Svenn Folkmann (Team Danmark) og Anders Nyblom.

Truppen tager af sted tirsdag den 30. september og er hjemme igen mandag den 6. oktober. Den 1. oktober er der indvejning for 55, 66, 84 og 120 kg klasserne med stævnestart den 2. oktober – samme dag som 60, 74 og 96 kg bryderne vejer ind.

Franskmændene melder om 64 tilmeldte nationer og over 250 tilmeldte deltagere med ”eksotiske” deltagere fra blandt andet: Cameroun, Elfenbenskysten, Mauretanien og Togo.

De 10 bedst placerede brydere i hver vægtklasse bliver direkte kvalificeret til OL 2004 i Athen. Herudover arrangeres der to kvalifikationsstævner; det første afvikles ultimo februar i Novi Sad i Serbien-Montenegro, hvorfra de fem bedste i hver vægtklasse sikrer sig billet til OL. Det andet kvalifikationsstævne afvikles 14 dage senere i Tasjkent i Usbekistan, hvor de fire bedst placerede i hver vægtklasse kvalificerer sig til OL.. Den tyvende og sidste plads i hver vægtklasse går til værterne – det vil sige, at grækerne kommer ”gratis” med til OL.. I tilfælde af at en græker placerer sig blandt de 10 bedste ved årets VM, bliver bryderen på 11.-pladsen kvalificeret til OL.

Netsidens udsendte vil selvsagt sende daglige rapporter fra VM, og til dem der ikke kan vente, henviser vi til den officielle VM-side: www.creteil2003.uscreteil.com/HomePage.html.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]