4.10.2003: Små marginaler i Frankrig!

Fredagen bød ikke på så mange højdepunkter set med danske øjne. Marginalerne var ikke helt på danskernes side, og det er nødvendigt, hvis man skal have succes ved et mesterskab.

Håkan Nyblom var i kvartfinalen i 55 kg klassen, hvor han mødte polske Dariuz Jablonski. Første periode var en ”stillings-krig”, hvor begge brydere fik hver sin chance i parterre – dog uden at score points. Derfor var stillingen 0-0 ved pausen, og bryderne startede anden periode med clinch. Polakken skulle koble først, og Håkan valgte at vente på polakkens initiativ. Der skete ikke meget de første 50 sekunder, men med få sekunder tilbage af det første minut skulle der ske noget fra polakkens side. Han valgte – meget rutineret, ikke at slå et greb, men brød koblingen ved at trække hænderne over hovedet. Hermed havde dommerne til opgave at vurdere, hvem der først brød koblingen – en afgørelse, der gik mod Håkan. I den danske lejr var der ingen tvivl om, at det var Jablonski, der brød koblingen først, men protesterne hjalp ikke. Situationen betød 1-0 til polakken. I efterfølgende situation fik han 3 + 1 point, og så var kampen stort set ovre. Polakken var meget god til at lukke af og sikrede sig en plads i semifinalen med en 5-0 sejr.

Mark O. Madsen var meget tæt på succes i sin første kamp ved dette mesterskab. Efter at have været oversidder i første omgang, hvor han kunne se tyskeren Konstantin Schneider vinde 4-0 over T. C. Dantzler fra USA, mødte han tyskeren. Mark styrede kampen fra start og fik dømt Schneider i parterre efter ca. et minuts brydning – en situation, han desværre ikke fik scoret point i. Kampen faldt noget ned i intensitet, og tyskeren fik lidt bedre kontrol over situationen. Her lykkedes det ham at score et point til pausestillingen 1-0. I anden periode var det igen Mark, der styrede fra start, og her havde han nogle gode forsøg – desværre igen uden at score point. Stillingen stod sig kampen ud, og derfor startede overtiden med clinch. Mark koblede først og fik faktisk ganske godt fat i tyskeren. Mark gik efter en afgørelse, men Schneider ”lugtede lunten” og slog kontra med en hovedfaldskobling – et greb, han fik tre point ud af, som dermed afgjorde kampen. Da tyskeren nu har vundet begge sine kampe, er der ikke mulighed for avancement fra den indledende runde.

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 39 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]