19.10.2003: Dansk aften i Tyskland!

De tre danske brydere i den tyske bundesliga havde en god lørdagsaften, der samtidig var sidste omgang i ”Vorrunde”. Humøret var dog noget højere i Anders og Håkan Nybloms omklædningsrum, da begge bryderes hold vandt deres kampe. Mark O. Madsens hold, Rostock/Warnemunde, tabte hjemmekampen 12-17 til Greiz-Mohlsdorf.

Hallbergmoos sørgede for en vigtig 24-4,5 sejr hjemme over TUS Adelhausen. Håkan Nyblom mødte i 60 kg klassen tyske Dominik Kuhner og viste hjemmepublikum noget af sit grebsrepertoire, da tyskeren fik flere flyveture. Ved stillingen 13-1 til Håkan var han dog lidt ukoncentreret, og tyskeren stoppede Håkan i et grebsforsøg, der betød to point til Kuhner og en stilling på 13-3, som for øvrigt stod kamptiden ud.

Da Weingarten samtidig tabte sin kamp til Schifferstadt, ligger holdene a point halvvejs i serien, med Hallbergmoos på fjerde – og sidste slutspilsplads – med 1 pluspoint mere end Weingarten. Håkan holder nu velfortjent ferie, og er i denne omgang ”færdig” i Hallbergmoos, da serien nu ”vender”, og der skal brydes fristil i 60 kg klassen.

SC Anger vandt sin første kamp i bundesligaen, da bundholdet Johannis Nürnberg på hjemmebane tabte 12,5-18,5 til nyoprykkerne Anger. Anders Nyblom mødte i 60 kg klassen tyske Daniel Endres, og Anders var totalt dominerende i kampen. Det var en dag, hvor parterrebrydningen fungerede, og Anders scorede hele 17 point og sørgede samtidig for, at tyskeren ikke scorede et eneste. Nu var modstanden ikke den hårdeste, men det var dejligt, at brydningen igen fungerede – selv omvendt livtag fungerede med god timing, sagde en tilfreds Anders fra omklædningsrummet, hvor holdet fejrede sin første bundesligasejr. Med sejren avancerede Anger til en syvendeplads i tabellen.

Allerede næste weekend starter ”Rückrunde”, hvor der brydes græsk-romersk i 55 kg klassen, og her skal Anders og SC Anger på udebane møde Köllerbach, der ligger nr. 3 i sydligaen og har den tyske VM-deltager Oleg Kutscherenko som mulig deltager i 55 kg klassen.

Også Mark O. Madsen viste, at formen holder. Mark havde hjemmebane-debut lørdag aften, da Rostock/Warnemünde havde KG Greiz-Mohlsdorf på besøg. I 74 kg klassen mødte Mark tyske Sören Hömke, der for år tilbage vandt Cadet VM i 65 kg klassen. Mark havde ikke tænkt sig at vise nogen som helst respekt for den rutinerede tysker og lagde ud i et højt tempo. Tyskeren var tydelig passiv – et faktum, Mark benyttede sig af ved at score 10 point, og da han holdt tyskeren helt fra fadet, endte kampen med en velfortjent og populær 10-0 sejr til Mark. Mark kan være sikker på flere kampe for holdet, da der også i anden halvdel af serien brydes græsk-romersk i 74 kg klassen. Holdet ligger lige over nedrykningsplads og skal vel have et par sejre mere for at være helt sikre på at undgå nedrykning.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]