7.12.2003: Slutspil i Bundesligaen

Grundserien er nu overstået i Bundesligaen

Anders Nyblom var den eneste dansker på madrassen i weekenden, hvor hans tyske klub SC Anger vandt 19-10,5 over Johannis Nürnberg. Anders vandt kampen i 55 kg klassen med 16-0 over den unge tysker Tim Schleicher. SC Anger sluttede på 8. pladsen i klubbens første Bundesligasæson i syd-gruppen, og Anders kan kigge tilbage på en tilfredsstillende sæson, der tæller i alt 10 kampe. Anders tog lidt forskud på den planlagte sæson, da han to gange stillede op i 60 kg klassen. Her blev det til en sejr og et nederlag. I 55 kg klassen stillede Anders op i alle otte kampe, hvoraf han vandt seks og tabte to. De to nederlag var til den regerende verdensmester Dariusz Jablonski og til den tidligere olympiske mester Oleg Koutscherenko.

Debuten i klubben var vel ikke den bedste, da jeg lagde ud med at tabe 0-3 til Dariuz Porwol – en bryder, jeg tidligere har vundet over, med det var da herligt, at jeg allerede næste weekend fik vist, at jeg også kunne begå mig i 60 kg klassen, da jeg vandt hele 17-0 over tyskeren Endres, summerer en tilfreds Anders Nyblom, der nu glæder sig over, at serien for hans del er overstået, og at der dermed også er ”pause” i vægtreguleringen. Øverste billede er fra Anders’ 16-0 sejr over Tim Schleicher.

Mark O. Madsen havde også en flot debutsæson i Bundesligaen. Hans tyske hold, Rostock/Warnemünde, sluttede også på en 8. plads og er dermed ikke truet af nedrykning, men heller ikke med i slutspillet. Mark kunne på grund af VM-forberedelserne ikke deltage i ligaen fra start, men nåede alligevel at repræsentere holdet 8 gange. Det blev til hele syv sejre og blot et enkelt nederlag. Der er ingen tvivl om, at Bundesligakampene er med til at give Mark mere erfaring. Med sejre over blandt andre tyskerne Birk og Zimmerman har sæsonen i Tyskland været med til at udvikle Mark. Mark har – sin unge alder til trods, været en af de bærende kræfter på holdet, og tyskerne vil meget gerne have Mark på holdet næste sæson. Der er dog andre klubber, der gerne ser Mark i deres startopstilling næste sæson. Midterste billede er fra Marks 1-0 sejr over René Zimmermann.

Håkan Nyblom er den danske bryder, der denne sæson har optrådt færrest gange i Bundesligaen. Håkan stillede ”kun” op fem gange for sin tyske klub Siegfried Hallbergmoos, da Bundesligasæsonen kolliderede med forberedelserne til årets VM. Det blev til fire sejre og et enkelt nederlag. Specielt sejren over den regerende europamester, Marian Sandu fra Rumænien, luner, siger Håkan. Desværre bliver nederlaget til Mikael Böh også husket. Det var, som om dommeren havde bestemt, at Böh skulle vinde, hvilket jeg nok lidt for tydeligt gjorde ham opmærksom på. Jeg fik en advarsel, jeg faktisk ”hænger på” for livet. Det vil sige, at når jeg brokker mig bare det mindste til samme dommer, bliver jeg disket fra den igangværende kamp, fortæller Håkan. Nederste billede er fra Håkans 2-1 sejr over Heinz Marnette

Hallbergmoos havde en spændende afslutning på sæsonen og overhalede Weingarten med to omgange tilbage, da de forrige weekend vandt det indbyrdes opgør 18,5-6. Med en sikker 17-6 sejr over TuS Adelhausen i denne weekend var slutspilspladsen sikret.

Lodtrækningen til playoff-kampene var da ganske god for Hallbergmoos, der i kvartfinalekampen 13. og 20. december skal møde nr. 4 fra nordgruppen TuS Jena. Avancerer holdet til semifinalen, bliver modstanderen vinderen af opgøret mellem sydgruppens nr. 1, VfK Schifferstadt, og nordgruppens nr. 2, 1. Luckenwalder SC. Semifinalerne bliver udkæmpet den 27. december og 3. januar. Finalen i det tyske holdmesterskab afgøres den 10. og 17. januar.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]