15.12.2003: Knebent nederlag til Håkan

Håkan Nyblom var inviteret til Minneapolis, Minnesota for at møde Brandon Paulson, der er født og opvokset i Anoka, Minnesota, i en enkelt opvisningskamp. Kampen blev afviklet i pausen af holdkampen mellem Minnesota Golden Gophers og Iowa State Cyclones – en holdkamp, der blev vundet 19-18 af gæsterne fra Iowa.

Foran godt 3.800 tilskuere i Target Center leverede Håkan og Brandon Paulson en god kamp med masser af dramatik. Kampen endte 4-3 til Paulson, men Håkan var alligevel tilfreds efter kampen. Det var en kamp, hvor der blev gået til den for fuld skrue lige fra starten og næsten ”som sig bør” på udebane, var det kun Håkan, der blev dømt i parterre, da dommerne vurderede Paulson som den mest aktive.

Ved første forsøg i parterre prøvede han et omvendt livtag, hvor han fik mig rygvendt og scorede to point – jeg slog kontra, fik en etter for at komme på ryggen og rullede til 2 point, fortæller Håkan. Da jeg førte 3-2, var det Brandon, der skulle forcere. Jeg blev dømt i parterre flere gange, men han kunne ikke score point, så jeg var ganske sikker – men alligevel gik det galt!

Med 20 sekunder tilbage af kampen bliver Håkan endnu en gang dømt ned i parterre, og Paulson gør et sidste forsøg. Han kobler til et ”hoved i klemme”, men har ikke koblet ordentlig. Han var presset og havde ikke ordentlig fat, så hvis han ville lave et sidste desperat forsøg, var jeg sikker på, at jeg ville stoppe ham, sagde Håkan. Paulson forsøger og får helt rigtigt to point for grebet, og lige så sikkert stopper Håkan amerikaneren i grebet, men de to point får han ikke – tiden var gået!

Det kan være lige meget – han vandt på hjemmebane, og så var alle jo glade. Jeg véd, at hvis vi nogensinde møder ham igen, vinder jeg sikkert, sagde en helt afklaret Håkan. Det var Brandons sidste kamp på hjemmebane, da han har bebudet, at han stopper efter OL. Han er endnu ikke kvalificeret og forbereder sig nu til kvalifikationsstævnet i Novi Sad, Serbien & Montenegro den 28.-29. februar 2004.

Håkan bliver i USA og træner sammen med Paulson og øvrige Minnesota brydere til og med den 19. december.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]