28.12.2003: Brydeklubben Hermod Horsens i 75 år

Den 12. december 2003 havde Brydeklubben Hermod eksisteret i 75 år. Begivenheden blev markeret med et brydestævne og en efterfølgende reception. Her mødtes fortid og nutid, og de havde nogle herlige timer sammen. Hermods nye formand, Henning Thomsen, kom på en hård prøve med at byde velkommen til mange tidligere brydere, som han slet ikke kendte.

I velkomsttalen afslørede Henning Thomsen, at Hermod også havde valgt dette jubilæum til at markere startskuddet til en udvidelse af klubhuset, og han håbede, at de mange pengegaver kommer til at gå til denne udvidelse. Vi har nemlig brug for flere omklædningsrum, og vi har nogle ideer til en udvidelse, som vil koste mellem 200.000 og 250.000 kr. Der er nemlig andre behov i dag end i 1965, da klubhuset blev bygget. Hermod har fået en stor tilgang af pigebrydere, og det kan ikke holde i længden med kun ét omklædningsrum. Vi bruger dog ikke én krone mere, end vi kan skaffe. Vi agter nemlig kun at bygge for de penge, vi har – og véd, at vi kan skaffe, og så må vi se, hvad vi får råd til. Klubhuset er på én gang et barndomshjem og en slægtsgård for Hermod, og Henning fremhævede, at Hermod jo tæller brydere af både 2. og 3. generation fra de horsensianske brydefamilier.

Søren Laursen, Filip Møller og Knud Knudsen blev udnævnt til æresmedlemmer. Det var dem, som valgte at gå foran i arbejdet med at redde klubhuset i 1997, da klubben var ude i økonomisk uføre, og vi kan nu se, at det lykkedes.

Ved samme lejlighed var der anledning til at overrække Danmarks Brydeforbunds æresnåle. Claus Christensen, Lars Søndergaaard Pedersen og Poul Sørensen fik overrakt æresnålen i bronze, mens Claus Bo Jensen fik æresnålen i sølv.

Det var de gode gamle Heimdal-dage, der var samtaleemnet ved bordet med de gamle drenge med Gunnar Henningsen i spidsen. Der er ingen tvivl om, at de gode historier ikke er glemte. Ved et andet bord blev der også fortalt brydehistorier, men af nyere dato af Jan Sahner, Claus Bo Jensen, Lars Fonnesbech, John Bertelsen, Søren Laursen, René Pedersen og Lars Søndergaard.

Blandt gratulanterne var der også hele syv tidligere formænd, Victor Kristensen, Henning Jensen, Erik With Andersen, Kurt Ørsted, Poul Pedersen, René Pedersen og Knud Knudsen.

Brydematchen mod det udvalgte hold fra Randers og Århus vandt Hermod med 7-6.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]