28.12.2003: Bundesligaen – Ny topkamp af Håkan!

Første semifinalekampe afgjort

Efter nogle forholdsvis kedelige kvartfinalekampe i Bundesligaen, hvor alle fire hold fra syd-ligaen slog holdene fra nord-ligaen ganske klart, var det i første runde af semifinalekampene anderledes spændende.

KSV Aalen, der i de sidste syv år har seks guld og en enkelt sølv fra holdmesterskaberne, var lørdag aften gæster hos KSV Köllerbach, der efter grundspillet belagde 3. pladsen på sydsiden. Aalen havde to regerende europamestre i startopstillingen, men lige lidt hjalp det, da også Köllerbach havde ”toppet” holdet til semifinalerne. Köllerbach vandt holdkampen 11,5-10,5, hvor begge hold vandt fem kampe og skiftedes til at føre kampen flere gange undervejs. Den endelige afgørelse fik holdkampen først i den absolut sidste kamp, hvor Køllerbachs sølvvinder fra årets VM Konstantin Schneider vandt 3-2 i sudden death i 74 kg klassen over den tidligere verdensmester og OL-treer, Marko Yli-Hannuksela.

Hallbergmoos havde hjemmekamp mod sidste års mestre Schifferstadt. Hjemmeholdet var da klart undertippet, men stillede med en spændende holdopstilling. Kulissen var helt i top! Med over 1.500 betalende tilskuere var stemningen i top allerede inden kampstart. Første overraskelse kom allerede i første kamp, hvor OL-treeren Armiran Kardanov ”kun” vandt 8-0 over lokale Winkelmeier i 55 kg klassen. Jimmy Lidberg reducerede til 2-3 for hjemmeholdet ved at vinde 4-2 over Böhringer i 120 kg kampen.

Håkan Nyblom stillede op i 60 kg klassen, hvor Schifferstadt hev en joker op af ærmet – den olympiske mester fra Atlanta, polske Wlodziemierz Zawadski. Zawadski har ikke stillet op for Schifferstadt i tre år, men var med i den sidste kvartfinalekamp mod Luckenwalde, hvor han stillede op i 66 kg. Zawadski vandt sølv ved VM 2002 og er da også kvalificeret til OL 2004, idet han blev placeret som nr. 6 i 60 kg klassen ved årets VM i Frankrig.

Kampen udviklede sig til en ”stillingskrig” i stående brydning, hvor bryderne ikke tog de store chancer. Håkan blev dømt i parterre en gang i første periode; jeg var da lidt nervøs, da det var så tidligt i kampen – han havde stadig masser af kræfter, og jeg var ikke alt for svedig, sagde Håkan. Polakken fik dog ikke noget ud af situationen, og da det i anden halvleg blev Håkans tur at prøve øverst i parterre, forsvarede Zawadski sig så godt, at Håkan ikke satsede for meget på at score; kampen stod 0-0, og det var jo ham, der skulle ”frem på banen” og bevise noget – tiden arbejdede for mig, og jeg regnede med, at mine chancer blev større, jo tættere vi kom på slutningen, analyserede Håkan.

Kampen fik sig en afgørelse, da Håkan for anden gang blev dømt i parterre. Zawadski skulle have point og satsede alt på en oprulning, men havde ikke koblet godt nok, og Håkan havde ikke de store problemer med at stoppe forsøget og score to point.

Det føles rigtig godt; kampen udviklede sig, som jeg havde håbet, og det var herligt at slutte året af med denne sejr, sagde en meget glad Håkan direkte efter kampen. Dette var måske den ”sensation”, hjemmeholdet havde brug for. Halvvejs i holdkampen førte Hallbergmoos 6-5, men kunne dog ikke forhindre Schifferstadt i at gå op i en 9-6 føring gennem to 2-0 sejre via Ara Abrahamian og Richard Wolny. I de sidste tre kampe blev der kun scoret fire point i alt. Kampen i 84 kg fristil endte efter 1-1 med en dommerafgørelse til fordel for Schifferstadts Bichinashvili, hvilket betød 10-6 til udeholdet. Hallbergmoos vandt de to sidste kampe 1-0, hvorved de sikrede slutresultatet 10-10 i holdmatchen og er dermed på ingen måde chanceløse i returopgøret den 3. januar. Finalerne bliver afviklet den 10. og 17. januar.


Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]