10.1.2004: Alle tre i semifinale!

Det var en tilfreds landstræner, der kunne melde, at alle tre danske brydere gik videre fra de indledende runder ved Herman Kare turneringen i Finland.

Ja, vi havde da en ganske god lodtrækning, men for nogle år siden havde vi måske tabt nogle af de kampe, vi vandt i dag, sagde landstræneren.

Anders Nyblom vandt sin første kamp 5-0 i 55 kg klassen og fik i anden omgang revanche for nederlaget til finnen Katajisto ved sommerens Finlandia Open. Anders tvivlede selv lidt på formen så tidligt på sæsonen, men selv om kampen endte 1-1 med Anders som vinder, var han klart den bedre på madrassen.

I søndagens semifinale møder han endnu en finne. Jani Haapamäki er en bryder, han har mødt tidligere, men det er mange år siden, han tabte til Haapamäki. Vægtklassens anden semifinale går mellem Jonni Laulainen fra Finland og Danylo Krymow, Ukraine.

I 60 kg klassen havde Håkan Nyblom ikke de store problemer med at avancere til semifinalen. Det blev til 5-1 og 11-1 sejre over to finske brydere. I semifinalen møder han finske Pasi Huhtala, der for nogle få år siden vandt over Håkan ved Vantaa Cup. Den anden semifinale bliver et græsk opgør, hvor Efstathios Theodossiadis møder Christos Gikas.

Theodossiadis gik vindende ud af puljen, da finske Isokoski opgav deres indbyrdes kamp på grund af skade. Isokoski havde inden vundet 3-1 over Ala-Huikku. Da Ala-Huikku ikke kunne holde grækeren fra at score et point i deres indbyrdes kamp, der endte 8-1 til finnen, sluttede stævnet her for begge bejlere til den finske repræsentationsplads i 60 kg. Gikas leverede en flot indsats i puljekampene ved blandt andet at vinde 5-2 over europamesteren fra 2001, Boris Radkevich fra Hviderusland.

Mark O. Madsen var sikkerheden selv under lørdagens kampe. Han lagde ud med en 5-0 sejr over Hamid Mokhtarzadeh fra Sverige. I anden omgang vandt han 11-0 over en finsk bryder. I kvartfinalen gav han heller ingen point til modstanderen, da han vandt 3-0 over Jesse Kekki fra Finland. Kekki er kendt for en meget kedelig brydestil, og han overraskede ikke i dag; Mark var et nummer for stor for finnen. Han gik ind for at holde pointene nede, så det blev aldrig nogen god kamp, sagde Benni Ljungbäck.

I semifinalen bliver det gensyn med endnu en finne, Jussi Nurmela. De mødtes ved de nordiske mesterskaber sidste år, hvor Nurmela vandt en meget omdiskuteret kamp. Nurmela har vist flot brydning ved dette stævne. Det blev til to 10-0 sejre over henholdsvis Reza Madadi, Sverige og Eldar Kubadiev fra Rusland. I kvartfinalekampen vandt han 3-0 over finske Juha Samlinen. Den anden semifinale i 74 kg klassen går mellem Alexander Kikinov, Hviderusland, og Konstantinos Papadopoulos.

Stævnet starter søndag kl. 10 lokal tid med semifinaler og finalerne brydes kl. 13.Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]