15.2.2004: DM – finalepas

Der var masser af dramatik ved finalepasset ved årets danske mesterskaber. I en meget tæt stemning – med et medlevende publikum, leverede bryderne en meget flot ”opvisning”. Der blev vist meget flot og spændende brydning!

Allerede den første kamp bød på masser af dramatik. I 60 kg klassen skulle de to finale-seedede brydere, Anders Nyblom og Lars Jørgensen, mødes. Lars tabte noget overraskende kampen i anden omgang til Dennis Jensen, hvorfor han skulle vinde på fald eller teknisk fald over Anders for at blive dansk mester. Ved fuld tid førte Anders 2-1, og kampen skulle afgøres i clinch. Her var det Lars, der var den bedste, og han scorede et tretal og vandt dermed kampen 4-2. Desværre for Lars var det ikke nok, og han måtte tage til takke med tredjepladsen efter Anders og Dennis.

I 74 kg klassen var Mark O. Madsen suveræn. Sidste års mester Jan W. Schou blev ”sat på plads” af Mark med en teknisk faldsejr på 11-0 efter ca. fire minutters brydning. Mark er i meget god form, og det giver forhåbninger om et godt resultat ved OL-kvalifikationsstævnet i Novi Sad om 14 dage.

Claus Palm vandt sit første danske mesterskab, da han i 120 kg klassen vandt over Carsten Wulffeld på fald. Selv om Carsten er ved at være en ældre herre, pressede han Claus meget godt i starten af kampen, og han scorede to point på en flot hovedrulning, inden alderen tog ud sin ret.

I 55 kg klassen vandt Frederik Ekstrøm sit første ”rigtige” DM-guld. I finalen blev det til en klar 10-0 sejr over Daniel Jensen efter godt 4 minutters brydning.

Ole Rosengreen er still going strong. I finalen i 96 kg klassen måtte han arbejde hårdt for sejren, og Thomas Lund var da også tæt på at “snyde” Ole for mesterskabet. Ole lagde ud med en 1-0 føring, men Thomas fik hurtigt scoret tre point. Ole kvitterede senere til 3-3 – en stilling, der stod sig hele den ordinære kamptid og hele overtiden. Da Thomas havde en henstilling mere for passivitet, vandt Ole sit fjerde mesterskab på stribe og syvende mesterskab ialt.

I 84 kg finalen viste Brian, hvem der er bedst. Han har tidligere haft problemer med brødrene Esbensen, men i dagens finale vandt han sikkert en 6-0 sejr over Niels Esbensen.

Dagens sidste kamp stod mellem Mark Kristensen og Lukasz Poplawski, der mødtes i 66 kg finalen. Begge brydere har flere bronze- og sølvmedaljer fra tidligere mesterskaber, men inden dagens finale havde ingen af bryderne stået øverst på skamlen ved et seniormesterskab. Det udviklede sig til en meget spændende og lige kamp, hvor der ikke blev ”ruttet” med point. Efter seks minutters brydning var stillingen 2-2, og vinderen skulle findes i en altafgørende clinch. Her var det Lukasz, der satsede alt på et bræt og sendte Mark af sted på en flyvetur til tre point. Denne hjemmesejr var naturligvis meget populær hos en stor del af publikummet.

Alt i alt var det et meget flot finalestævne, der bød på hele tre nye danmarksmestre. Tilskuerne fik virkelig valuta for pengene, og en stor del af tilskuerne var med til at skabe en rigtig god stemning i hallen.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]