22.2.2004: Mark til OL-kvalifikation

Torsdag den 26. februar rejser landstræner Benni Ljungbäck og Mark O. Madsen til Novi Sad i Serbien & Montenegro. Her skal Mark forsøge at kvalificere sig til OL i 74 kg klassen. Stævnet er det første af i alt to kvalifikationsstævner. Det andet bliver afviklet i Tashkent, Usbekistan, 13.-14. marts.

Ved stævnet i Novi Sad er der 5 OL-pladser at kæmpe om i hver vægtklasse. Ved VM sidste år blev de 10 bedst placerede i hver vægtklasse kvalificeret til OL. Grækenland har i egenskab af værtsnation ved OL en ”gratisplads” i hver vægtklasse. Ved stævnet i Usbekistan om godt to uger kæmpes der om de sidste fire pladser pr. vægtklasse, da der ved OL i Athen er et maksimum på 20 mand pr. vægtklasse.

Der er indvejning fredag for alle kategorier og alle indledende kampe udkæmpes lørdag. Semifinalerne og kampene om femtepladsen udkæmpes søndag formiddag, og medaljekampene afvikles søndag eftermiddag. Der er til dette kvalifikationsstævne udarbejdet et ”regelsæt” om, hvordan man finder frem til nr. 5 i hver vægtklasse – til forskel fra ”normale” stævner og mesterskaber, hvor femtepladsen findes på baggrund af antal scorede point i kvartfinalen. Der bliver arrangeret forskellige typer kvalifikationer alt afhængig af antallet af deltagere og puljer.

Der er stadig mange meget gode brydere, der ikke er kvalificeret til OL. Georgieren Badri Khasaia og cubaneren Filiberto Ascuy er blot to af mange stærke topbrydere, der skal ud i kvalifikation for at sikre sig en billet til OL.

Der er allerede afholdt begge OL-kvalifikationsstævner i den frie stil. Her var der overraskende mange deltagere i hver vægtklasse specielt ved det første stævne. Set i forhold til at der allerede er 11 brydere, der er kvalificeret til OL og dermed ikke startberettigede til kvalifikationsstævnet, var der ca. 30 deltagere i hver vægtklasse. Holder disse tendenser også i den græsk-romerske stil, er der udsigt til nogle meget lange kamp-pas i Novi Sad, hvor alle vægtklasser afvikles samtidig.

Netsiden bringer selvsagt Marks resultater fra stævnet. Der er også oprettet en internetside for turneringen: www.wrestling.org.yu/qogans2004/index.html.Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]