27.2.2004: Mark indvejet i Novi Sad

Mark O. Madsen blev vejet ind som nr. 11 i 74 kg klassen i OL-kvalifikationsturneringen i Novi Sad. Der er indvejet hele 35 brydere i vægtklassen – blot fire deltagere færre end ved VM!

Mark undgik de – på papiret – største favoritter, men fik alligevel en relativ hård pulje. I sin første kamp møder Mark Daniar Kobonov fra Kirgisistan. Mark er oversidder i anden omgang og skal møde den rutinerede Valeri Nikitin fra Estland i den sidste puljekamp.

Kobonov blev ”kun” nr. 29 ved sidste års VM, men lagde her faktisk ud med en god kamp mod den senere mester, russeren Alexei Gloushkov, en kamp han dog tabte 3-8. Kobonov har faktisk været i Danmark. Han deltog i Cadet VM 1999 i 58 kg klassen med en flot femteplads som resultat. Hans vel nok bedste resultat er en andenplads efter In-Sub Kim fra Korea ved de asiatiske mesterskaber i 66 kg klassen 2002.

Nikitin har en meritliste, der er alenlang. Den starter med en bronzemedalje fra EM 1992 i København i 68 kg klassen. Nikitin har deltaget i OL de tre sidste gange med en fjerdeplads ved OL i Sydney som bedste placering. Ved sidste års VM blev Nikitin nr. 11 og således første mand på listen af brydere, der netop ikke blev direkte kvalificeret til OL.

Landstræner Benni Ljungbäck er klar over, at Mark skal yde det maksimale for at have en chance for at gå videre, men mener samtidig at Mark har udviklet sig meget den sidste tid, så der er en realistisk mulighed for at blande sig i spillet om OL billetterne.
Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 40 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]