1.3.2004: Slut i Novi Sad

Kun to ”nye” nationer med til OL!

Der var i alt 219 deltagere fra 59 nationer med ved dette første kvalifikationsstævne, hvor de fem bedst placerede i hver vægtklasse indløste en billet til OL. Kina og Italien var de eneste ”nye” nationer, der fik kvalificeret brydere til efterårets OL i Athen – begge nationer fik to mand kvalificeret. Antallet af kvalificerede nationer nåede dermed op på 35.

Sverige indløste to pladser gennem Mohammad Babulfath, der fik bronze i 74 kg klassen, og Eddy Bengtsson, der blev nr. 5 i 120 kg klassen. For Finland gik det knap så godt – Tuomo Mäntylä blev bedst placerede finne med en placering som nr. 6 i 84 klassen! Samme placering fik Mark O. Madsens overmand i 74 kg klassen, Valeri Nikitin fra Estland. Den rutinerede ester er nu havnet på den utaknemmelige plads som ”first loser” både ved VM og dette OL-kvalifikationsstævne. Vægtklassen blev i øvrigt vundet af Filiberto Ascuy fra Cuba

Cuba, Rusland, Tyrkiet og USA kvalificerede hver tre mand til OL ved dette stævne. Bulgarien, Georgien og som nævnt Sverige, fik alle to mand kvalificeret. Ud over OL-værterne Grækenland er der endnu ingen nation, der har kvalificeret alle syv mand til OL. Der er dog en ”eksklusiv” gruppe nationer, med seks mand kvalificeret, nemlig: Georgien, Rusland, Tyrkiet, USA og Ukraine. Ukraine havde allerede kvalificeret fem mand ved VM og fik her endnu en billet gennem Olexander Daragan, der vandt sølv i 84 kg klassen.

Af ”spændende” detaljer er det måske værd at nævne, at russerne endnu ikke har kvalificeret sig i 55 kg klassen. Den tidligere europamester Renat Bikkinin blev slået ud i den indledende runde af Majoros fra Bulgarien. Russerne valgte at stille med en helt ny mand i 66 kg klassen. Det var ikke et dårligt valg, da Ambako Bagadze, der tidligere ikke har repræsenteret Rusland ved internationale mesterskaber, gik hen og belagde tredjepladsen i vægtklassen.

Med danske øjne er det også værd at notere, at Polen stillede med en ny mand i 74 kg klassen. Radoslaw Truszkowski har ikke repræsenteret Polen, siden han i 1998 stillede op til junior EM med en placering som nr. 9. I sine tre puljekampe vandt han 30-0 på 7.15 minutter – sammenlagt! Han tabte kvartfinalen 1-5, men vandt repechagekampen 7-0 og vandt herefter kampen om femtepladsen med 5-1 over Nikitin fra Estland.

At dette kvalifikationsstævne holdt meget høj klasse illustreres nok ganske godt med konstateringen, at store bryde-nationer som Armenien og Aserbajdsjan og Hviderusland, der alle stillede med fire mand til start, ikke fik en eneste mand kvalificeret!

Der bliver meget hård kamp om de sidste fire OL-plader, der 13.-14. marts skal kæmpes om i Tasjkent, Usbekistan.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]