10.8.2001: JVM5 - Håkan i semifinale

Håkan Nyblom er i semifinalen i 54 kg klassen ved Junior VM i Tashkent.

Nu går Håkan hele vejen!
Trænerne brugte mange superlativer, da dagens dejligste nyhed endelig kom fra Tashkent.

Kampen mod Hamid Bavafa fra Iran blev lige så tæt og hård, som teamet omkring bryderne havde forudset. Håkans sejr var først og fremmest en taktisk sejr, hvor Håkan var den, der holdt sin stil gennem hele kampen.

Landstræneren, Benni Ljungbäck, sagde, at Håkan var som en krigsmaskine, der ”fightede” og ikke tog et skridt tilbage under hele kampen. Han jagtede Hamid gennem hele første periode, og til sidst fik iraneren en advarsel for madrasflugt, hvilket betød et point til Håkan.
Håkan fortsatte stilen i anden periode og havde iraneren neddømt 2 gange i parterre. Begge gange var oprulningen tær på at lykkes, men kampen fortsatte uden point.
Midt i anden periode blev Håkan dømt i parterre. Iraneren var lidt for ivrig og prøvede at ”snyde” ved ikke at lægge begge hænder på ryggen. Det gør dommeren opmærksom på, men Hamid adlyder ikke med det samme. Det udløser en ny advarsel til iraneren og endnu et point til Håkan.
Stillingen holder kampen ud, og bryderne skal ud i forlænget kamptid.
Ved den – i overtiden – obligatoriske krydstagskobling tager Hamid chancen og prøver på at slå et krydstag på Håkan, der er forberedt, og i det samme slipper Hamid koblingen. Hermed er kampen afgjort – sidste advarsel til iraneren, og det tredje point til Håkan.
Iraneren var en bryder med megen brydning i kroppen, siger landstræneren. Han var meget ”elastisk” og hurtig, så derfor tog Håkan ingen chancer, men brugte sin styrke og fysik til at køre iraneren ”død”. Taktikken lykkedes til 100%, og nu skal der meget til, hvis Håkan ikke tager sig til finalen.
I semifinalen skal Håkan møde Ge Lee fra Nordkorea. Lee vandt sin semifinale med 7-2 over Ferhat Gül fra Tyrkiet. Tyrkeren, der var to’er ved sidste års Junior EM, mødte Håkan ved Champions Tournament i Tyrkiet i påsken, en kamp tyrkeren vandt knebent 2-0 – med lidt dommerhjælp. Ge Lee er et uskrevet blad i skribentens statistikker, men er selvfølgelig en modstander, der skal tages seriøst.
Den anden semifinale står mellem sidste års nr. 4, Mukesh Katri fra Indien, og sidste års nr. 1, Asset Imanbaev fra Kasakhstan. Semifinalerne brydes med start kl. 9.00 lokal tid.

Brian Jørgensen havde også muligheden for at gå videre.
I 1/8 finalen stødte han dog ind i en ”løftekran”. Yerlan Akhmetov fra Kasakhstan viste sig at være en meget god parterre-bryder, og efter en lige start, hvor bryderne prøvede hinanden af, tog Akhmetov styringen og fik Brian dømt ned i parterre. Her viste modstanderen sin store styrke og sørgede for en teknisk faldsejr.
Brian har et år til som junior, hvor han kan ”vokse ind” i vægtklassen. Placeringen ved dette VM bliver 9.-12., hvilket sikkert ikke lever op til Brians egne forventninger, men som alligevel er fuldt godkendt.

Resultatet fra semifinalerne finder du på hjemmesiden lørdag formiddag.

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 43 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]