8.4.2004: 3-3 i Haparanda

Der var rigeligt med dramatik allerede på første dagen af europamesterskabet i Haparanda.

Mark O. Madsen lagde ud med en meget flot 6-1 sejr i 74 kg klassen over Dalibor Busic fra Serbien & Montenegro. Mark dominerede lige fra første dommerfløjt og kørte slut på serberen allerede i første periode.

I 55 kg klassen gik det desværre ikke helt efter planerne, da Anders Nyblom mødte svenske Kim Holk. Selv om Anders var den stærkere, gav det sig ikke udslag i point. Efter 0-0 i første periode, scorede Holk et meget tvivlsomt point i den efterfølgende clinch. Kampen stod 0-1 ved seks minutter, og Holk scorede endnu et point på clinchen i overtiden. Kampen endte 2-0 til svenskeren efter 9 minutter.

Håkan Nyblom mødte Alexei Shevtsov i sin første kamp i 60 kg klassen. Her var russeren den bedre og vandt 4-0. Sejren blev måske et point for stor, men det var russeren, der var den bedre denne gang.

Efter formiddagskampene blev de to øvrige danskere vejet ind. Lukasz Poplawski trak nr. 13 i 66 kg klassen og skal møde Mickael Beyer fra Frankrig i sin første kamp langfredag. Puljens tredjemand er georgieren Omar Bakuridze. Han huskes bedst i Danmark for sejren over Mark O. Madsen i finalen ved ungdoms EM 2001.

Brian Jørgensen fik en meget spændende pulje efter lodtrækningen og har mulighed for revanche for nederlaget ved sidste års VM. Han møder nemlig esteren Tarvi Thomberg i sin første kamp. Thomberg sikrede sig en OL billet ved VM 2003, da han endte på 10. pladsen. I sin anden kamp skal Brian møde endnu en OL-klar bryder – Melonin Noumonvi fra Frankrig. Franskmanden belagde niende pladsen ved sidste års VM.

Eftermiddagspasset startede for danskernes vedkommende med Håkan Nybloms kamp mod grækeren Christos Gikas. Her var det Gikas, der startede bedst ved at score tre et-taller. I anden periode fik Håkan mere styr over begivenhederne, men kampen skulle helt ud i sidste minut, inden Håkan lykkedes med at udligne kampen til 3-3 med et flot omvendt livtag. Kampen forsatte i sudden death, og efter godt 8.30 minutters brydning scorede Håkan det afgørende point ved at ”komme på ryggen” af modstanderen.

Anders Nyblom var naturligvis 'nede' efter nederlaget til svenske Holk, men da svenskeren tabte sin kamp til polske Kramarz med 0-3, havde Anders lige pludselig mulighed for at avancere i turneringen. Her krævedes dog en sejr på mindst 4-0 til Anders. Det hjalp gevaldigt på motivationen. Kampen blev lige så tæt som frygtet, og efter 0-0 i pausen scorede polakken et point i clinchen. Da der ikke skete flere ting i den ordinære kamptid, skulle overtiden også startes med clinch. Her var det Anders, der var bedre, og han udlignede til 1-1. Dette resultat stod sig overtiden ud, og da Kramarz havde en henstilling mere for passivitet, vandt Anders kampen. Det var dog polakken, der gik videre i turneringen.

Dagens sidste danskerkamp blev noget af en herredyst. Der blev virkelig både givet og taget i kampen mellem Mark O. Madsen og svenske Mohammad Babulfath. Kampen stod 1-1 i pausen, og tempoet var ekstremt højt gennem det meste af anden periode. Da Mark blev dømt ned i parterre, forsøgte Babulfath på sit favoritgreb – omvendt livtag. Til sidst havde svenskeren så god en kobling, at Mark var nødt til at bruge marginalerne for at holde svenskeren fra fadet. Fejlen blev takseret med en advarsel til Mark og to point til modstanderen. Dette, sammen med det point svenskeren fik for løftet, betød, at kampen lige pludselig stod 4-1 til Babulfath, en føring han var god nok til at forsvare resten af kamptiden.

Det betød, at alle tre brydere blev slået ud efter hver sin sejr og hver sit nederlag. Et godkendt resultat, men alligevel meget ærgerligt.

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 40 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]