11.8.2001: JVM7 - Antiklimaks!

Junior VM sluttede i rent antiklimaks for Håkan Nyblom.

Det blev desværre kun til en fjerdeplads til Håkan ved dette mesterskab. I og for sig er det en herlig kvittering på, at han hører til i verdenstoppen, men det blev altså ikke til medalje denne gang.

Næseblodet, der havde generet både i kvart- og semifinalen, satte endeligt punktum for medalje-drømmene kort inde i anden periode af bronzekampen. Håkan bragte sig foran 1-0 tidligt i første periode, men allerede her begyndte næseblodet at genere. Kampen stod stadig 1-0 i pausen, hvor dommeren gav ”ringhjørnet” besked om, at kampen ville blive stoppet, hvis næsen ikke blev det. Det satte sine spor i Håkans brydning, og han gav lidt af initiativet væk. Inderen, Mukesh Khatri, fik Håkan neddømt i parterre og scorede 2 point på en oprulning. Kort herefter gik dommeren ind og stoppede kampen, da næseblodet blev endnu værre.
En afgørelse af denne art er det mest grusomme, man kan udsætte en bryder for. Nu fik han ikke mulighed for at kæmpe til det sidste.
Trænerne er helt overbevidste om, at både semifinalen og bronzekampen havde tegnet sig helt anderledes, hvis Håkan ikke havde været plaget af det voldsomme næseblod, der i den sidste kamp blev voldsom, at dommeren i samråd med stævnelægen valgte at stoppe kampen.

Efter nogle dages efterrationalisering vil en fjerdeplads ved et Junior VM også stå som en flot præstation, selvom det er naturligt, at både Håkan og trænerne hænger med hovedet lige nu.

I 54 kg klassen var det den regerende mester Asset Imanbaev fra Kasakhstan, der hente endnu et mesterskab efter en overbevisende sejr over Ge Lee fra Nordkorea.

Anders Nybloms overmand i 50 kg klassen, Aidyn Sarsekeyev fra Kasakhstan, sluttede på en tredjeplads. Sarsekeyev dummede sig i sin semifinale, hvor han med ca. 10 sekunder tilbage førte med 7-6 over den senere mester, Roman Amoyan fra Armenien, men smed sejren væk kort før tid.
Ilya Sagalaev fra Rusland blev toer.

I 69 kg, hvor Danmark stillede med Lukasz Poplawski, gik medaljerne til Andrei Demankine fra Rusland, Armen Vardanyan fra Armenien og Selcuk Cebi fra Tyrkiet, i nævnt rækkefølge.
Selcuk Cebi, der vandt Cadet VM i Nykøbing 1999, var 5’er ved årets Senior EM. Ved dette VM tabte han puljekampen til Damian Fedorowicz fra Polen, men blev ”reddet” af en rumæner, der vandt sin puljekamp over polakken.

I Brian Jørgensens vægtklasse, 76 kg, gik medaljerne til Majed Ramezani fra Iran, Nikolai Kourakov fra Rusland og Jahangir Turdiev fra Usbekistan, i nævnt rækkefølge. Mesteren Ramezani var den, der slog Brians banemand, Yerlan Akhmetov fra Kasakhstan, ud i kvartfinalen.

Russerne havde 5 mand i finalen (kun 1 sidste år), hvilket resulterede i 2 guld og 3 sølv. Iran overraskede lidt med 2 guld og 1 bronze. De er ellers mest kendt for deres kvaliteter i fristilsbrydningen.

Tyrkiet og Kasakhstan udmærkede sig også positivt, men ellers var der en god fordeling af medaljerne.

Til ”vesten” var det lidt tyndere end ved de sidste par års mesterskaber; Grækenland fik en bronzemedalje, Danmark og Frankrig hver en fjerdeplads.

Trænerne havde kun roser til arrangøren; hotellet var ok, hallen var også i orden. Busserne gik til tiden og programmet blev næsten overholdt. Der var også stillet flinke guider, der gerne ville hjælpe med alt muligt, til rådighed for hver nation.

Selv om trænerne forståeligt nok ikke havde humøret helt på top lige nu, er der ingen som helst årsag til at tro at ”slaget er tabt”.

Ifølge trænerne er der ingen af bryderne, der nåede op på det højeste niveau, rent præstationsmæssigt. Årsagerne hertil er sikkert mange, men forstyrrelserne i rejsen til Usbekistan har sikkert en andel heri, og man kan heller ikke se bort fra at det kraftige næseblod, som både Anders og Håkan Nyblom blev generet af.
Både Lukasz Poplawski og Brian Jørgensen har alderen til endnu et juniormesterskab. Begge to var nok lidt ”små” i vægtklassen i år, men har nu et helt år på sig at vokse ind i deres internationale vægtklasse.

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 38 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]