25.4.2004: Herning vandt igen!

Herning Brydeklub vandt sit 8. mesterskab på stribe.

AK Heros meldte sent fredag aften afbud, hvilket betød, at der kun blev tre hold tilbage til finalestævnet. Værterne var selvfølgelig skuffede, da antallet af kampe blev reduceret fra seks til tre!

Lodtrækningen havde maget det således, at BK Thrott mødte Herning i den første kamp. Her levnede Herning-bryderne ikke meget til tilfældighederne, men vandt holdkampen 7-0.

Den anden holdkamp stod mellem BK Thor og BK Thrott, og også her blev klasseforskellen åbenlys: BK Thor vandt med 7-0.

Dermed var der lagt op til en ren finale i den sidste holdmatch mellem Herning BK og BK Thor. På papiret var det Herning, der havde lagt den bedste taktik ved at veje Håkan Nyblom ind som reserve i 60 og 66 kg klassen. BK Thor valgte at veje Mark O. Madsen ind som reserve i 74 og 84 kg klassen.

Hernings Anders Nyblom vandt den første kamp 7-0 over Frederik Ekstrøm. Kampen i 60 kg klassen blev vundet 10-0 af Håkan Nyblom over Lars Jørgensen. I 66 kg klassen havde Mads Juhl fra Herning ingen chance mod den nykårede europamester, Vahan Juharyan, der vandt på teknisk fald. 74 kg kampen blev en rigtigt gyser! John Vestergaard mødte Andy Nielsen i en kamp, hvor John scorede to point i første periode og Andy i anden. Dermed skulle kampen afgøres i clinch i overtiden.

Efter to henstillinger fra kamplederen, hvor dommerne vurderede, at Andy ikke indtog korrekt position, blev der uddelt en advarsel til Andy og det afgørende point til John!

Så var Herning foran med 3-1 i sejre, og dermed skulle BK Thor vinde resterende kampe for at vippe Herning af tronen. Thor-ledelsen havde valgt at bruge Mark O. Madsen i 84 kg klassen – en kamp, han vandt uden de store problemer over Hernings Henning Jensen.

Hernings Marek Szustek virkede ikke helt opsat i sin første kamp, hvorfor opgøret i 96 kg klassen – på forhånd – var udråbt til nøglekamp. Nu blev der ikke megen diskussion om kampen; Szustek vandt 6-1, og så var sagen klar: Herning vandt det ottende mesterskab på stribe. I matchens sidste kamp vandt Hernings Marek Mikulski 10-0 over Nykøbings Hassan Torabi og sørgede dermed for en overbevisende 5-2 sejr til Herning.

Herning havde valgt den bedste taktik med hensyn til holdopstillingen – en opstilling, de øvrige hold ikke kunne matche.

TV-Midt-Vest optog et klip fra stævnet. Det kan ses her.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]