4.6.2004: Guld til Mark!

Mark O. Madsen vandt i sikker stil sit tredje nordiske juniormesterskab på stribe!

I Borgå, Finland, var fem danske brydere til start ved de nordiske juniormesterskaber.

I 60 kg klassen, hvor der var indvejet otte mand, vandt Dennis Jensen sin første kamp over Peter Stordalen fra Norge med pointene 6-4. Dennis tabte næste kamp klart til finnen Käki og havde herefter et knebent nederlag til esteren Viljo Kokla. Nu havde Kokla tabt til Stordalen, og derfor var det Dennis, der avancerede til bronzekampen. Her mødte han Robert Rosengren fra Sverige i en meget tæt kamp, der desværre endte 6-4 til svenskeren.

I næste vægtklasse – 66 kg, havde Danmark to mand med: Rune Nilsson og Anzor Vagapov. Her var der også otte mand i vægtklassen, og desværre havde lodtrækningen sørget for, at de havnede i samme pulje. De mødtes i den første kamp – en kamp, der endte med en 3-1 sejr til Anzor. Anzor vandt herefter 5-4 over Janno Lepik fra Estland og tabte lidt overraskende 1-4 til Martin Kallasmaa, der også er fra Estland. Da Rune i mellemtiden havde vundet 3-2 over samme Kallasmaa, og han også vandt over Lepik, var det Anzor, der avancerede til finalen og Rune til bronzekampen. Her gik det ikke helt efter planen. Rune mødte svenske Mathias Günther og tabte klart. Det samme skete for Anzor i kampen mod den stærke finne Esa Uimonen – en kamp, der heller ikke gik tiden ud.

Mark O. Madsen var sikkerheden selv i 74 kg klassen. Her var der indvejet 10 mand. Mark lagde ud med en 9-1 sejr over Audun Torp fra Norge. Den anden puljekamp endte 10-0 til Mark efter to minutter mod Irakli Esebua fra Estland. Semifinalen varede ca. fire minutter, inden Mark havde 12-0 på tavlen over Valtteri Moisio fra Finland! Mark virker meget tung i sin brydning efter al den hårde træning den sidste måneds tid, sagde træneren Allan Zandberg. Det bliver spændende at se, når Mark får hurtigheden tilbage i kroppen! I finalen mødte han John San Pedro Olsson fra Sverige. Mark var helt suveræn og vandt 10-0 efter 3.46 minutters brydning.

Sidste mand var Niels Esbensen, der stillede op i 84 kg klassen. Niels havde en dårlig dag og tabte til brydere, han sagtens kan vinde over. Det blev til et 4-6 nederlag til Jonne Jokela fra Finland og et 0-5 nederlag til Ivar Kotkas fra Estland.

To medaljer var i underkanten af forventningerne. Til gengæld var en guld og en sølv og to fjerdeplader helt klart meget tilfredsstillende.

Bryderne drager direkte til byen Heinola, hvor de alle stiller op ved Veikko Rantanen turneringen, der afvikles lørdag og søndag.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]