19.6.2004: Nanna nordisk mester

Nanna Hyllegaard Pedersen gik til tops ved de nordiske mesterskaber, der blev afviklet i Borlänge i Sverige.

Nanna, der stillede op i 46 kg klassen, viste, at EM formen er ved at indfinde sig. Nanna vandt tre kampe, inden hun – som første danske pige nogensinde – vandt et nordisk mesterskab.

Det var første gang, Nanna vandt over sin evige rival, svenske Caroline Lövqvist, og det blev endda til en meget overbevisende 7-0 sejr over den dygtige svensker. Lövqvist regnes blandt medaljekandidaterne til årets europamesterskab i 46 kg klassen. Nu bliver det rigtigt spændende at følge Nannas bedrifter ved Cadet EM, der afvikles i Varna, Bulgarien, fra den 27. juli til den 1. august.

Christina Olsen, der bryder i pigernes 49 kg klasse, opnåede en fjerdeplads efter en enkelt sejr.

Hos de mandlige brydere blev det også til en fjerdeplads for Anders Ekstrøm, der vejede ind i 42 kg klassen. Anders vandt en enkelt kamp, men var oppe mod noget større brydere.

I 54 kg klassen blev Torben Rasmussen ikke placeret.

Danmark stillede med to brydere i 58 kg klassen. David Riber var oppe mod overmagten og gik ikke videre. Bedre gik det for Frederik Ekstrøm i den anden pulje. Efter to sikre sejre skulle Frederik møde Vahab Daneshvar fra Sverige i finalen. Her var Frederik for passiv i den første periode, hvilket resulterede i et for stort forspring i point til svenskeren. Selv om Frederik kom godt igen i anden periode, tabte han 3-7 til svenskeren. Ud over guldmedaljen blev svenskeren i øvrigt ”belønnet” med en EM-billet i 58 kg klassen.

Benjamin Andersen var Danmarks repræsentant i 63 kg klassen. Han kvalificerede sig til medaljekampene.

I 69 kg klassen havde Danmark to mand med. Matti Møller vandt en enkelt, men tabte efterfølgende, og gik dermed ikke videre. Daniel Wulffeld avancerede til bronzekampen, men tabte desværre knebent 6-7 til den svenske mester.

Nanna og Frederik bliver i Borlänge, hvor de skal træne sammen med det svenske landshold til på onsdag. Danmarks trup til Cadet EM bliver ikke udvidet med yderligere brydere, hvilket betyder, at Allan Zandberg rejser til Bulgarien med Nanna H. Pedersen og Frederik Ekstrøm.

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 1 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]