19.6.2004: Success i Grosser Preiss!

De danske brydere viser storform i Tyskland. Danmark har tre mand i semifinalen i det tyske Grand Prix stævne Grosser Preiss. – Det må være historisk!

Danmark stiller med et fire mand stærkt hold i tyske Dortmund. Turneringen er en del af de sidste forberedelser for mange nationer forud for OL i august.

Danmarks OL kvalificerede bryder, Håkan Nyblom, stiller i Dortmund op i 55 kg klassen. Her lagde han meget godt ud ved at vinde 3-0 over den tidligere verdensmester og OL-kvalificerede tyrker, Ercan Yildiz. I anden omgang måtte Sergei Skrypka, Tyskland, se sig besejret med pointene 4-0. Håkan er dermed klar til søndagens semifinaler. I denne semifinale møder han tvillingebroderen Anders Nyblom, der i sin første kamp vandt 5-0 over Thomas Rønningen fra Norge. Herefter mødte Anders tyrkeren Ferhat Gül i en meget spændende kamp, der endte 4-0 til Anders. Anders har virkelig vist flot brydning, fortæller landstræneren. Kampen stod 0-0 i pausen, og i clinchen pressede Gül Anders ud mod kanten. Anders svarede med et klokkerent hovedfaldsgreb, sørgede for endnu et point og ”kørte” så kampen stille og roligt hjem, fortsatte en meget tilfreds landstræner.

Mark O. Madsen var meget tæt på en OL-kvalifikation i 74 kg klassen, men ”snublede” på målstregen. Mark forbereder sig nu til junior EM i juli måned. Mark viser dog ikke de ældre brydere nogen større respekt. I sin første kamp vandt han en meget meritérende 4-3 sejr over Alexander Dokturishvili fra Usbekistan. Dokturishvili var europamester for tre år siden og er kvalificeret til årets OL. I anden omgang gik det ud over René Zimmermann fra Tyskland, der tabte 2-4 til danskeren. Mark er dermed klar til semifinalen, hvor han møder endnu en usbeker.

Den sidste danske repræsentant, Brian Jørgensen, der stiller op i 84 kg klassen, gik ikke videre fra de indledende omgange efter to små pointnederlag.Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 40 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]