20.6.2004: To sølv i Tyskland

Lørdagens tre semifinalepladser udmundede i to sølvmedaljer ved søndagens finaler ved det tyske Grand Prix strævne Grosser Preiss. I alt blev der indvejet 108 brydere fra 19 nationer, og heraf var hele 51 af i alt 144 ”OL-pladser” repræsenteret.

I 55 kg klassen stod den første semifinalekamp mellem Lazaro Rivas fra Cuba og Renat Bikkinin fra Rusland. Cubaneren var to’er ved sidste OL, og han vandt VM 1999 og var tre’er ved VM både 2001 og 2003. Bikkinin vandt EM 2002 i Seinäjoki. Rivas vandt dette indbyrdes opgør med pointene 4-1.

Den anden semifinale var et dansk anliggende. Anders og Håkan Nyblom mødtes i et brag af en kamp. OL-klar Håkan var selvsagt favorit, men Anders ”strittede” godt imod, og kampen skulle ud i overtid, inden Håkan med 12 sekunder tilbage af overtiden sikrede sig en 3-0 sejr.

Bronzekampen mellem Anders og Renat Bikkinin blev afviklet i et meget højt tempo, hvor russeren udnyttede sit forsøg i parterre, og Anders desværre ikke fik noget ud af sit forsøg. Kampen endte med en 3-0 sejr til Bikkinin.

Håkan fik desværre ikke ram på cubaneren i finalen. Håkan blev ”planmæssigt” neddømt først i parterre, og Rivas udnyttede prompte situationen og scorede to point på en oprulning. Han fik endnu et forsøg i første periode, som han også udnyttede lige så effektivt. Håkan var den toneangivende i anden periode, men cubaneren blev ikke dømt ned i parterre, og da Håkan ikke scorede point i den stående brydning, endte finalen 4-0 til Lazaro Rivas. Cubaneren var den bedre i dag – ingen tvivl om det, sagde landstræneren. Håkan har i denne turnering vist, at han har taget endnu et skridt i den rigtige retning, og at han er med og slås om topplaceringerne. Det var også meget godt, at han inden OL fik prøvet cubaneren af i rigtig kamp, sagde en tilfreds landstræner.

Semifinalerne i 74 kg klassen stod mellem Alim Selimou fra Hviderusland mod Adam Juretzko fra Tyskland og Mark O. Madsen mod Bakodir Kurbanov fra Usbekistan. Tyskeren Juretzko har det sidste halvår vist meget stor stabilitet, og i de indledende kampe ved denne turnering gik det ud over sidste års EM to’er Kikinov fra Hviderusland og den dobbelte OL vinder Filiberto Ascuy fra Cuba. Juretzko havde ingen problemer med Selimou i sin semifinale, og kampen gik ikke tiden ud.

Mark O. viste i sin semifinale, at han også er modnet meget som bryder det sidste år. Selv om han kom bagud 0-1 i kampen, arbejdede han stille og rolig videre efter oplagt taktik. Da Mark så skruede op for tempoet, scorede han tre point på oprulninger til slutresultatet 3-1.

Finalen mod Juretzko blev aldrig det spændende opgør, der var lagt op til. Årsagerne hertil er måske flere, men man kan roligt sige, at de berømte marginaler bestemt ikke var på Marks side.

Efter et minuts brydning bliver Mark dømt i parterre, og Juretzko forsøger sig på en oprulning. Mark kommer ud af situationen, og begge brydere rejser sig op. Tyskeren vender lige pludselig ryggen til Mark, der ikke er sen til at koble om livet på tyskeren og sende ham af sted på et smidighedsbælte. Dommerne samles for palaver og idømmer Mark en advarsel for benspænd og dermed to point til tyskeren! Kampen fortsætter i parterre, og nu forsøger tyskeren et løft. Mark vender rundt og ender stående bryst mod bryst med Juretzko. Denne løfter nu Mark ud af madrassen – advarsel til Mark for flugt og endnu et point til Juretzko! Situationen afsluttes med en regulær oprulning til to point og en pausestilling på 5-0 til tyskeren. Selv om Mark er toneangivende i anden periode, sker der ikke mere, og tyskeren bliver ikke dømt i parterre i anden periode. – Kampen ender 5-0 til Juretzko.

Jeg er tilfreds med, hvad bryderne har præsteret. I år havde vi tre mand i semifinalen, og to avancerer til finalen. Vi er med helt fremme i denne meget stærkt besatte turnering. Det giver tro på fremtiden og er en god indikation af, hvor vi står just nu, siger landstræner Benni Ljungbäck.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]