27.6.2004: God generalprøve i Tyskland

Guld og sølv ved Deutschland Cup

Den lille danske trup gjorde det ganske godt ved FILA turneringen Deutschland Cup for juniorer, der i weekenden afvikledes i Frankfurt Oder. Mark O. Madsen stillede op i 74 kg klassen, og Niels Esbensen repræsenterede Danmark i 84 kg klassen. Stævnet var brydernes sidste forberedelsesstævne forud for junior EM, der arrangeres i Murska Sobota i Slovenien den 16.-18. juli.

Generalprøven gik nu meget godt. I 74 kg klassen var der indvejet hele 21 brydere, og Mark mødte to tyske brydere i de indledende puljekampe og vandt klart 5-0 og 9-0. I kvartfinalen mødte Mark endnu en tysker, Sascha Schüller, og vandt en 4-1 pointsejr. I semifinalen skulle Mark op mod Dzianis Prymak fra Hviderusland. Det blev en meget hård og lige kamp, der resulterede i 3-3 efter fuld tid. Her viste Mark med al tydelighed, at de sidste to måneders meget hårde træning har haft positiv effekt på ham, da han efter fire hårde kampe på én dag fik sendt hviderusseren på en flyvetur til fem point! Finalen mod den lokale helt, Andreas Schulze, endte med en sikker 3-0 sejr til Mark. Mark har trænet meget hårdt i en længere periode og har behov for nogle dages hvile nu. Han virkede lidt slidt ved denne turnering, men var alligevel ganske suveræn. En flot gennemført turnering af Mark, roste træneren Jarek Pyzara.

I 84 kg klassen var der indvejet 15 mand, og her lagde Niels godt ud med to 3-1 pointsejre over henholdsvis Sandro Vollenweider fra Schweiz og Jan Taubert fra Tyskland i de indledende puljekampe. I semifinalen blev det til endnu en 3-1 sejr over tyske Eugen Ponomartschuk. I finalen blev det dog til et 0-5 nederlag til Bernhard Mayr fra Tyskland. Mayr vandt for øvrigt, ligesom Mark O. Madsen, sølv ved cadet EM 2001 – Mark i 63 kg og Bernhard Mayr i 76 kg klassen.

Nu er det dog junior EM, Mark og Niels fokuserer på. Efter nogle dages fortjent hvile drager Mark og Niels sammen med landstræneren og Håkan Nyblom til Pajulahti i Finland, hvor der arrangeres en fællesnordisk træningssamling, som stort set alle OL-klar brydere i Norden deltager i. Holdet drager til Finland den 1. juli og er hjemme igen den 9. juli.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]