11.7.2004: To guld ved Summer Games

Anders Ekstrøm og Dennis Jensen gik til tops i Stockholm!

Der var ni danskere til start ved stævnet i Stockholm, der desværre også blev ramt af afbud fra det tyrkiske hold. Der var dog modstand nok til den danske delegation, og der var kun to mand, som formåede at vinde deres vægtklasse.

Mindste mand, Anders Ekstrøm, Thor N, stillede op i drengenes 42 kg klasse, sammen med Benny Linden fra Sverige og Ville Hautakoski fra Finland. I sin første kamp vandt Anders 10-0 over svenskeren, og herefter blev det til en 5-1 sejr over finnen.

I ungdom 58 kg klassen stillede Frederik Ekstrøm, Thor N, til start. I sin første kamp vandt Frederik sikkert 10-0 over Hilding Nilsson fra Sverige. I anden kamp var der lagt op til revanche, da Frederik mødte den nordiske ungdomsmester Vahab Daneshvar. Desværre gik det heller ikke denne gang mod svenskeren, der vandt med pointene 5-3. I bronzekampen blev det til endnu en teknisk faldsejr over en svensk bryder.

David Riber og Benjamin Andersen, begge Thor N, stillede op i 63 kg klassen. Benjamin lagde ud mod den nordiske ungdomsmester Efraim Gershater – en kamp, han tabte 0-4 til svenskeren. David tabte også sin første kamp til Vardanyan fra Sverige. Benjamin vandt sin anden kamp 3-1 over svenske Viktor Ohlström, hvorimod David tabte til russeren Rafael Samourgachev på point. Benjamin var klar til kvalifikationskampene, hvor han i den første kamp tabte 0-8 til Vardanyan, der gik videre til semifinalerne. Benjamin vandt den sidste ubetydelige kamp på fald over endnu en svensker.

69 kg klassen var rent deltagermæssig den største med 13 deltagere. Her stillede Danmark med Daniel Wulffeld, Rolf. I de indledende puljekampe blev det til to sikre sejre over svenske brydere. I semifinalen blev det til et 1-5 nederlag til svenske Victor Esteka. Bronzekampen var om ikke køn så meget spændende, og den endte med en pointsejr på 12-10 til Daniel over polske Maciej Pawlak.

Dennis Jensen, Thrott, viste meget stabil brydning ved at vinde alle fire kampe i juniorernes 60 kg klasse. Det blev til pointsejre over Thomas Pitschmann fra Østrig og Andreas Blomquist fra Sverige. Christoph Bauer fra Østrig tabte på fald, og afslutningsvis fik Herman Heiss fra Østrig 2.16 minutters kamp mod Dennis inden resultatet var 11-0 til Dennis!

Flemming Rasmussen, Thor N, og Robin Børresen, CIK, stillede begge op i 74 kg klassen for juniorer, hvor der kun var indvejet syv deltagere. Robin lagde ud med at møde Joakim Moretoft fra Sverige og tabte 1-4 på point. Han vandt sin anden kamp mod svenske Mika Pyhälahti på fald og var dermed klar til bronzekampen. Flemming Rasmussen lagde ud med en smal pointsejr over svenske Mika Yli-Huttula. Herefter var Flemming tæt på at overraske den senere vinder, Nikita Paremuzov fra Rusland, men det blev til et 8-9 nederlag for Flemming. Han tabte den sidste puljekamp klart til finske Salonen og gik dermed ikke videre. I bronzekampen mødte Robin Børresen samme Salonen, men tabte også klart.

For langt de fleste af bryderne var dette sæsonens sidste turnering. Frederik Ekstrøm, der sammen med Nanna H. Pedersen, Thor N, deltager ved Cadet EM sidst på måneden, deltager næste weekend i en træningssamling med det svenske landshold sammen med træner Allan Zandberg.


Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]