17.7.2004: Mark O. Madsen i finalen!

Mark O. Madsen er klar til finalen i 74 kg klassen efter nogle rigtige ”gysere” – landstræneren ryster stadig lidt på hånden!

I kvartfinalekampen var Mark oppe mod Zsolt Dajka fra Ungarn. Dajka er en meget velbygget bryder i bedste ungarske stil. Det blev til en rigtig herredyst, hvor der blev givet og taget fra begge sider med Mark som den, der var et lille skridt foran stort set hele tiden. Med godt et minut tilbage af kampen – ved stillingen 2-1 til Mark – begyndte kræfterne at slippe op for Dajka. Her skruede Mark tempoet endnu en tand op dog uden at få point ud af situationen, og ordinær kamptid endte 2-1 til Mark. Sudden death skulle derfor starte med clinch. Ungaren var virkelig under pres, og til sidst kunne han ikke stå imod længere. Han slap koblingen, hvilket gav Mark sejren med 3-1!

Sidste års to’er ved junior VM, Otar Pheradze fra Georgien, havde også vundet sin kvartfinale og skulle nu møde Mark i den første semifinale. Mark lagde bedst ud og scorede et ettal tidligt i kampen. Mark pressede herefter Pheradze ud mod zonen, men den hurtige georgier vendte lynhurtigt situationen og sendte Mark af sted i et flot hovedfaldsgreb – en situation, han fik fire point for. I pausen var stillingen således 4-1 til georgieren, og der blev lagt ny taktik i det danske hjørne.

Taktikken fungerede glimrende. Pherazde blev lokket til et inddyk, hvorefter Mark koblede et arm- og hovedgreb og sendte georgieren på en flyvetur til tre point! Stillingen 4-4 stod sig resten af kamptiden, og så var der igen dømt sudden death! Det var nogle af de hårdeste minutter i mit liv, sagde en lettet landstræner bagefter. Det handlede selvsagt om ikke at lave fejl, men også om hele tiden at være den mest aktive og dermed have styr på situationen. Dette spil havde Mark bedst styr på, og da der ikke blev scoret point overhovedet i den forlængede kamptid, blev Mark retfærdigt kåret som vinder, da Pheradze havde flere henstillinger for passivitet.

I finalen sent lørdag aften møder Mark Daragan fra Ukraine, der vandt sin semifinale over tyske Jan Fischer.

Niels Esbensen var også på madrassen i formiddagspasset. I 84 kg klassen mødte han en bryder fra Israel. Marginalerne var ikke med Niels, og han var bagud 0-1 efter første halvleg. Israeleren scorede endnu et point i anden periode, og ordinær kamptid endte 2-0 til israeleren. I clinchen, der normalt er et af Niels’ bedste våben, trak israeleren endnu en gang det længste strå og scorede endnu et ettal, der var nok til sejr. Niels er oversidder i anden omgang, men skal i aften gå sin anden kamp mod bryderen fra Serbien & Montenegro.

Eftermiddagspasset starter kl. 17 med puljekampe i 55, 66, 84 og 120 kg klasserne. Herefter er der finalekampe i 50, 60, 74 og 96 kg klasserne. Nu krydser vi fingrer for Mark!

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]