17.7.2004: Mark O. Madsen europamester!

Historisk sejr, da Mark O. Madsen, BK Thor, vandt guld i 74 kg klassen ved europamesterskaberne for juniorer i Murska Sobota i Slovenien

Danmark har ikke tidligere haft en medaljetager ved et juniormesterskab. Nu gik der hul på bylden – og hvilket hul! I og for sig har det i år ligget lidt i luften, at Mark var en af medaljekandidaterne ved junior EM. Mark har i de sidste mange måneder lavet meget flotte resultater med sejre over meriterede seniorbrydere – blandt andre den tidligere europamester Aleksander Dokturishvili og OL-to’eren Katsuhiko Nagata.

Da OL-drømmen kiksede i denne omgang, var det naturligt, at fokus blev rettet på junior EM i stedet. Ud over to OL-kvalifikationsstævner har året blandt andet budt på internationale træningssamlinger i USA, Finland og Tyskland. Fra den 24. april til og med den 24. juni havde Mark personlig sparringspartner og træner til rådighed på Falster.

Dette års junior EM startede godt med en fornuftig lodtrækning. De indledende kampe bød på modstand fra Serbien & Montenegro og Finland. Først vandt Mark en sikker 11-0 sejr over serberen Norbert Eldeg og herefter en 6-0 sejr over finske Tino Orell.

I kvartfinalen vandt Mark 3-1 over Zsolt Dajka fra Ungarn og fulgte op med en sejr over Otar Pheradze i semifinalen. Denne kamp endte 4-4 efter ordinær kamptid, og der blev heller ikke scoret point i de tre overtidsminutter, hvorfor dommerne skulle tælle henstillinger for passivitet for at finde en vinder i kampen. Den danske landstræner havde styr på tingene, og Mark gik videre til finalen.

I finalen lørdag aften var Mark oppe mod Nikolaj Daragan fra Ukraine. Mark lagde ud som lyn og torden, scorede seks point på to oprulninger og et løft og havde herefter helt styr på begivenhederne – næsten! Midt i anden periode blev Mark dømt ned i parterre og klarede også denne situation uden problemer. Da bryderne blev fløjtet op, og kampen forsatte, koblede Mark en arm og hovedkobling. Daragan dykkede ind på livet og scorede et point ved at ”gå på ryggen”. I efterfølgende situation scorede Daragan tre point på et løft. De sidste 40 sekunder var ukraineren selvsagt meget aggressiv, men Mark forsvarede sig rigtig godt og holdt modstanderen fra yderligere point, og guldmedaljen var et faktum. Tillykke Mark!

Niels Esbensen, ligeledes BK Thor, vandt sin anden puljekamp i 84 kg klassen med en 4-0 sejr over Alexadar Srejic fra Serbien & Montenegro. Desværre vandt Niels’ overmand, Denis Nickolaev fra Israel, også over serberen, hvormed han kvalificerede sig til kvartfinalen.


Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 11 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]