8.8.2004: Afrejse til Athen

I dag søndag var der indtjekning i Kastrup for den lille danske brydedelegation, der flyver til Athen sammen med blandt andre bueskytterne, gymnasterne og nogle sejlere.

Truppen består af landstræner Benni Ljungbäck og Håkan Nyblom, Herning BK, der skal repræsentere Danmark i 55 kg klassen, samt Anders Nyblom, der skal fungere som sparringspartner for Håkan. Landsholdets læge, Ole Jakobsen, slutter sig til truppen på et senere tidspunkt.

Den danske delegation lander i Athen kl. 12. 45 lokal tid, og herefter drager Benni og Håkan til den olympiske by, hvor de naturligvis bor. Efter akkreditering drager Anders til Nea Makri, en lille by ved vandet, cirka en halv times kørsel fra OL-byen. Her bliver han indlogeret i samme lejlighed som de to sparringspartnere til Taekwondo kæmperne.

Holdet træner i Dekelia Training Complex, der ligger lige ved siden af den olympiske by og fungerer som træningshal for både brydning og judo. Træningscenteret, der rummer 16 brydemadrasser, er udstyret med ”det hele” inklusive idrætsmedicin-service. Danskerne har reserveret tid til to daglige pas a to timer vel vidende, at der sikkert bliver holdt pause en dag eller to.

Indvejningen for Håkans del finder sted i stævnehallen, Ano Liossia Olympic Hall, den 23. august kl. 18.30. Hallen, der har en kapacitet på ca. 8.400 tilskuere til brydningen, er et af de olympiske anlæg, der ligger tættest på OL-byen.

Brydningen starter tirsdag den 24. august kl. 9.30 (lokal tid) med de indledende to omgange i 55, 66, 84 og 120 kg klasserne. Eftermiddagspasset starter kl. 17.30, hvor tredje omgang og kvartfinalerne afvikles. Onsdag den 25. august bliver der i formiddagspasset brydet to indledende omgange i 60, 74 og 96 kg klasserne samt semifinaler i 55, 66, 84 og 120 kg klasserne. Ved OL bryder man også om femtepladsen, hvorfor passet afsluttes med fire kampe om femtepladsen i hver vægtklasse. Eftermiddagspasset onsdag byder på tredje omgang i 60, 74 og 96 kg klasserne samt finalekampene i 55, 66, 84 og 120 kg. Torsdag formiddag brydes der kvart- og semifinaler, og eftermiddagspasset starter med tre kampe om femtepladsen, hvorefter der er medaljekampe i 60, 74 og 96 kg.

Ved de olympiske lege er der 22 deltagere i 55 kg klassen. Ved VM 2003 blev de 10 bedst placerede brydere i hver vægtklasse kvalificeret. Herudover var der en ”gratis” plads til Grækenland, og yderligere ni deltagere pr. vægtklasse er kvalificeret via to kvalifikationsstævner, hvor henholdsvis de fem og fire bedst placerede brydere blev kvalificeret.

Det internationale brydeforbund FILA har herudover uddelt 12 wildcards. Heraf er seks tildelt i fristil, et enkelt gået til kvinderne, og de resterende fem wildcards er tildelt brydere i græsk-romersk stil hvoraf to i 55 kg klassen. Det betyder, at der efter indvejningen og lodtrækningen bliver dannet syv puljer – seks puljer med tre brydere i hver og den sidste pulje med fire brydere. I puljerne mødes bryderne alle mod alle. Puljevinderne i de seks første puljer møder derefter hinanden i en kvartfinalekamp (1-2, 3-4, 5-6), hvorimod vinderen af pulje 7 er klar til semifinalen.

Bryderne vender hjem til Danmark den 31. august kl. 16.

Her er link til OL-netsiden: OL Athen.

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 2 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]