15.8.2004: VM til Danmark?

FILA ser positivt på dansk ansøgning om VM 2007!

Efter en meget lang ventetid fik Danmarks Brydeforbund og Herning 27. og 28. juli besøg at det internationale brydeforbund FILA’s generalsekretær Michel Dusson.

Danmarks Brydeforbund indsendte allerede før verdensmesterskaberne i Creteil, Frankrig, sidste år en ansøgning om afholdelse af VM 2007, men opgaven med at få udpeget arrangørerne for samtlige verdensmesterskaber og kontinentale mesterskaber i de forskellige kategorier for 2005, 2006 og 2007 viste sig at være en meget langstrakt affære, hvorfor besigtigelsen af faciliteterne i Herning først blev afviklet her i sommerferien – godt et halvt år senere end først planlagt.

Efter planen skal mesterskabet afvikles 18.-23. september 2007. Der er afsat to dage til hver olympisk stil: fristil, kvinder og græsk-romersk. Ved årets FILA kongres, som finder sted i Athen den 20. august, vil der med stor sandsynlighed blive vedtaget mange ændringer i vor sport, og et af mange forslag, der sandsynligvis bliver vedtaget, er, at internationale mesterskaber skal afvikles med direkte eliminering med repechage for de brydere, der har tabt til finaledeltagerne. Det er også meget sandsynligt, at forslaget, om at alle kampe i en vægtklasse skal afvikles på én dag (med indvejning dagen inden), også bliver gennemtrumfet. For det brede publikum kan dette måske være en god ide, idet der dermed bliver afviklet finaler hver dag – i tre eller fire vægtklasser.

Besøget i Herning gik meget godt. Efter turen fra Billund lufthavn bød Hernings borgmester, Lars Krarup på en let frokost på rådhuset. Herefter gik turen til Herning Messecenter, hvor mesterskabet skal afvikles, hvis Danmark bliver valgt som arrangør. Først blev der besigtiget kontor, mødelokaler, pressecenter og nogle af de ca. 20 restauranter, der findes i centeret. Da delegationen nåede ind i hal B – det er den runde hal, hvor blandt andet Dansk Melodi Grand Prix og Sportens Årskavalkade er afholdt, blev Dusson ganske imponeret; Superb – messecenteret er som bygget til et mesterskab i brydning, sagde generalsekretæren. Det blev også til et lille kig ind i Sportscenter Herning, hvor det er tænkt, at indvejningen skal finde sted, og hvor en del af nationerne kan træne i Herning Brydeklubs lokaler.

Efter et kort besøg på Hotel Scandic blev de sidste detaljer afklaret på et afsluttende møde på det lokale turistkontor, og dagen blev afsluttet med en middag på Hotel Eyde, der efter planen skal bruges som hotel til FILA og alle dommerne.

Det er en lille komité på fem personer, der tager den endelige beslutning om, hvor mesterskabet skal afholdes. Tirsdag den 17. august holder komiteen møde, og hvis alt går som planlagt, bliver beslutningen offentliggjort senest ved kongressen den 20. august. Der er otte lande, som har søgt om mesterskabet, så der er intet, som er givet på forhånd, men Hr. Dusson lovede at støtte den danske ansøgning. Det er ved at være danskernes tur nu, sagde han.

I Dussons rapport fra Herning får Danmark megen ros, og efter sigende skulle FILA’s formand Raphael Martinetti også være positivt indstillet med hensyn til et eventuelt verdensmesterskab i Danmark!

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]