15.8.2004: OL nyt

Helt efter planen rejste det lille danske brydehold til Athen søndag morgen den 8. august. Med tanke på hvor stort det hele er og det høje sikkerhedsniveau, gik alt ganske fint, selv om Anders Nyblom først blev indkvarteret på sit Hotel i Nea Makri søndag aften.

Håkan Nyblom og landstræner Benni Ljungbäck bor i den olympiske by, og landstræneren har indtil videre kun roser til arrangørerne. Vi bor meget godt, og træningshallen giver os optimale forhold, sagde en tilfreds landstræner midt på ugen. I træningshallen, der for øvrigt ”deles” med judofolkene, er der hele 16 brydemadrasser og masser af personale til at tage sig af forskellige ønsker, og så tager det kun tre minutter med shuttelbussen fra OL byen til træningshallen!

Turen til Athen fik en pudsig start, da en af Team Danmarks fysioterapeuter, der også rejste til OL søndag morgen, hilste på bryderne. Manden snakkede til Benni, som om de havde kendt hinanden længe, medens Benni mest lignede et stort spørgsmålstegn! Efter at holdet var kommet op i luften kunne Benni ikke få ro, før han havde fundet ud af, hvem manden var. Det viste sig, at det var en gammel bryder ved navn Kim Larsen! Lige pludselig kunne Benni da godt huske, at de endda havde mødt hinanden på brydemadrassen ved et nordisk juniormesterskaber i 48 kg klassen (Benni vandt mesterskabet)! Kim var nu en ”voksen” mand, der måler ca. 1,85, hvilket måske forklarer, hvorfor Benni ikke direkte kunne genkende ”modstanderen”.

I denne weekend holder Håkan, Anders og Benni pause i træningen. De har – med hjælp fra Team Danmark – fået en ekstra lejlighed til rådighed i Nea Makri, en lille by der ligger ude ved havet en lille times kørsel fra OL-byen. Anders bor i forvejen på hotellet sammen med sparringspartnerne til Taekwondokæmperne og landsholdsroerne. Humøret er helt i top, og Håkan er ved at være helt klar – både fysisk og psykisk, fortæller landstræneren.

For Håkans del starter OL den 24. august med indledende kampe i 55 kg klassen. Mandag den 23. august kl. 16.00-16.30 er der indvejning i 55, 66, 84 og 120 kg klasserne, og i forbindelse med indvejningen bliver der foretaget lodtrækning, hvor modstanderne findes.

På OL-netsiden OL Athen er der allerede oprettet en resultatside for brydning: OL Brydning – resultater, hvor alle resultater forhåbentlig hurtigt vil blive opdateret.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]