25.9.2004: Skolebrydedag i Horsens

Onsdag den 22. september stimlede140 elever sammen i Vesthallen i Horsens til endnu en omgang skolebrydning. Denne gang med Hermod Horsens som værter. De var mødt talstærkt op med både ledere, trænere, forældre og brydere. Suveræn opbakning.

Formanden for Hermod Steen Karlsen og Ebbe Lauesen fra Dansk Skoleidræt bød velkommen. Vanen tro gennemgik vi reglerne, snakkede om fairplay, om at vinde og tabe. Alle børn har bare hørt den der ”tab og vind med samme sind”. Vi var nu enige om, at det er sjovest at vinde, men at lige meget hvad så var vi gode kammerater bagefter.

Så var der ellers fælles opvarmning med 140 elever og deres lærere styret på fornem vis af trænerne fra Hermod, Claus og Dennis Christensen. Herligt syn!

De 140 elever repræsenterede fire skoler og havde 206 kampe foran sig. Der var til dagen fragtet to madrasser ud i hallen og lavet to ringe i hver, så der hele tiden var fire kampe i gang. Jeg gentager mig selv, men ungerne er vilde med det. De går til den med krum hals. Både drenge og piger. Der er selvfølgelig enkelte, der stiger af, men så hepper de på kammeraterne. Og når man tager antallet af kampe i betragtning, var det kun få, der havde brug for trøst.

Lærerne var dejligt engagerede. Der er noget at holde styr på for dem. Alle udtrykte begejstring for dagen. Én kom os i forkøbet med hensyn til brydekursus for lærere. Det er netop en del af Brydeforbundets mål i samarbejdet med Dansk Skoleidræt. Der er og vil blive taget forskellige initiativer til kurser for lærere. Der efterspørges alternativer til boldspil, og vi har noget rigtig godt at byde på.

Hermod havde en del brydere med, og de gav opvisning inden medaljeoverrækkelsen. Her fik eleverne set både drengekamp og pigekamp, men også at drenge og piger kan bryde mod hinanden. Noget der virkelig fik øjnene spærret op hos alle, var en fristils kamp mellem Christina Ambrus og Rikke Christensen. Begge mestrer mange greb, og det at se to piger kaste rundt med hinanden vakte benovelse. Det var der ikke mange, der før havde set.

Dagen afsluttedes med medaljeoverrækkelse. Et fint punktum der blev dyrket, som var det OL.

Palle Nielsen
breddekonsulent@compaqnet.dk


Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]