19.10.2004: Kids Wrestling Camp i Åbyhøj

I efterårsferien var Thrott Åbyhøj værter for Kids Wrestling Camp 2004 i samarbejde med Danmarks brydeforbund og med støtte fra Dansk Idræts-Forbund. Thor Nykøbing skulle have været værter for Girls Wrestling Camp, men den måtte desværre aflyses grundet for få tilmeldte. Nogle af pigerne, der havde tilmeldt sig pige-campen, fandt dog vej til Åbyhøj og fik en god oplevelse der.

Hele 55 brydere mellem 7-11 år fra otte klubber i hele landet ankom mandag den 11. ved middagstid til brydelokalet i Åbyhøj. Klar til at bruge tre dage i deres ferie på brydning. Efter indkvartering var der frokost, så der lige kunne tankes op, inden det gik løs, samt uddeling af T-shirts, caps og drikkedunke. Iført T-shirt var alle klar til det store ”familie-billede”. Derefter blev bryderne delt i to hold. Der var til campen lånt ekstra madras, som blev lagt ud i en gymnastiksal, så det var muligt at køre to hold samtidig. Det fungerede fint.

De næste dage stod den så på masser af brydning krydret med leg. Kell Christensen – AK Frem, John Ottesen – Heros, Lars Fonnesbek – Thrott, og Håkan Nyblom – Herning, ledede de forskellige træningspas med hjælp fra de andre trænere/ledere, der var med. Ind imellem brydningen var alle en tur i svømmehal. En svømmeinstruktør gav bryderne en god omgang svømmetræning igen krydret med leg. Et godt afbræk. På samme måde var det et sjovt afbræk med gymnastiktræning. Jon Steinar – gymnastiktræner og tidligere bryder byggede en træningstime op startende med kolbøtter sluttende med flikflak.

Ellers er det jo mellem passene, meget sker på sådan en camp. Dejligt at se bryderne finde sammen på tværs af klubberne. Utroligt med børn. De er utrættelige, når det gælder om at tumle på madrassen. Også mellem passene var der høj aktivitet. Begge aftener var der film på storskærm, og der blev snoldet til den store guldmedalje. Jeg lyder måske lidt ”gammel”, men ”Terkel i knibe” – er det virkelig en børnefilm? Nå, sjov var den nu! På trods af en snigende træthed var der selvfølgelig energi til sjov og ballade før sengetid.

Og så var rigtig mange af bryderne spændte og havde glædet sig til, at vores OL bryder Håkan Nyblom kom. Vi havde arrangeret OL spørgetime. Håkan fortalte om OL, og så blev der ellers spurgt om alt fra A til Z. ”Hvad er dit yndlingsgreb?”, ”Hvor mange medaljer har du vundet?”, ”Hvor meget træner du?”, ”Hvad fik man at spise til OL?”, ”Skal du til OL igen?”, ”Har du grædt efter en brydekamp?” osv. Alle fik et svar, og ind imellem passene blev der tumlet og skrevet autografer – det var stort! Der er mange, der vil til OL nu, ja ja, det skal jo fødes et sted. Og som jeg før har sagt, ”så er det sjovt at lave breddeidræt”. Kanon, at vi har en elite at referere til, og der er ingen tvivl om, at drengene og pigerne på campen ser op til Håkan, bruger ham som forbillede.

Til sidst en stor tak til alle bryderne, deres trænere og ledere, til Thrott Åbyhøj, og ikke mindst til forældrene, der sørgede så godt for os. Tak for mad og hjemmebag. For den gode stemning!

Palle

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]