28.11.2004: Skolebrydedag i Næstved

I dagene 24. og 25. november afholdt AK Rolf skolebrydedag for 3. klasses elever. Et samarbejde mellem Danmarks Brydeforbund og Dansk Skoleidræt i Storstrøms Amt etableret af tidligere breddekonsulent Morten Hansen. Det er nu tredje år, det kører, og det er blevet en stor succes. En succes der er kommet for at blive. Stig Andersen, der står for aktivitetsdagene i amtet og samtidig er konsulent for Dansk Skoleidræt, var forbi og udtrykte stor begejstring for brydedagen.

Skolebrydedagene breder sig fra amt til amt og vækker begejstring hver gang. Ingen tvivl om at vi har noget at byde ind med her. Onsdag var det 70 elever fra Lindebjerg og Lille Næstved skole, der udfordrede hinanden, og torsdag var der 80 elever fra Bavne og Vor Frue skole. De havde inddelt sig i hold med 8-10 på hvert. Det gav hver dag to puljer af fire hold. Efter indledende kampe var der placeringskampe. Så alle fik kæmpet fire gange. Som vi kender det fra holdmesterskaber, så er det noget specielt at kæmpe holdvis. Intensiteten, spændingen er i top. Selv om du taber en kamp, kan du være på det vindende hold, ja og omvendt…..;-)

Jeg har nu været med til flere skolebrydedage. Glæden hos børnene når de kæmper, når de får brugt deres kræfter, er den samme overalt. Nogle går lidt tøvende til værks, andre direkte på modstanderen. Kun få har brug for trøst, og selv med 80 børn i AK Rolfs træningssal var der ingen, der kom til skade. De er nok alle lidt ømme dagen efter samt et enkelt eller flere blå mærker rigere, men så’en skal det være. Det er måske ved at være en floskel, men jeg skulle hilse og sige, at pigerne ikke holdt sig tilbage. Der blev gået til den, så det er ikke kun for ”vilde drenge”. Når rammerne er der, kan de fleste lide at ”slås for sjov”. Og som i en almindelig brydekamp gav de hinanden hånden før kamp og som tak for kampen. Som afslutning var der medaljer til alle.

På brydeforbundets vegne en tak til Dansk Skoleidræt – til Bo Frederiksen, Jacob, Kasper, Cecilie og Mikki, AK Rolf.

Tirsdag den 30. november går det løs i Nykøbing Falster med et lignende arrangement. Thor Nykøbing er værter.

Palle

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]