28.2.2005: Generationsskifte ved DM senior

I en ”spritny” Arena Nord i Frederikshavn var FfI lørdag værter for et vellykket og velarrangeret dansk mesterskab for seniorer. For første gang i en del år var de danske mesterskaber igen i en ”en-dags” udgave med 50 brydere indvejet.

DM-stævnet i Frederikshavn bød ikke på de store overraskelser, og skal der nævnes en lille en af slagsen, var det nok i 55 kg, hvor den ”ældre herre” Svend Aage Larsen fra FfI formåede at komme i finalen som useedet. Her endte det dog med overraskelserne, da han blev kastet af 15-årige Torben Rasmussen fra BK Thor Nykøbing, som dermed vandt sit første danske seniormesterskab.

Generelt var det de unge, der dominerede DM senior 2005, og et endeligt generationsskifte i dansk brydning synes at være en realitet, og bortset fra i 120 kg, hvor det blev til hjemmesejr til 33-årige Jesper Skovgaard fra FfI, så var det den nye generation af danske talentbrydere, der strøg til tops ved DM. I 60 og 66 kg vandt brødrene Anders og Håkan Nyblom fra Herning BK i sikker stil, og begge fik føjet et nyt DM til den i forvejen lange meritliste over DM-titler. I 74 kg var Morten Helt fra CIK København atter tilbage som vinder af en DM-titel og vandt dermed DM-stævnets mest åbne vægtklasse efter en spændende finalekamp mod Michael Ingel fra Heros Frederiksværk. Mark O. Madsen, BK Thor Nykøbing, gik til tops i 84 kg efter en spændende og tæt dyst med Brian Jørgensen fra AK Frem Randers, og Niels Esbensen fra BK Thor Nykøbing vandt sin første DM-titel som senior, da han vandt 96 kg klassen efter finalesejr over Rasmus Hjørringgård fra FfI.

BK Thor Nykøbing blev DM-stævnets største mesterskabssluger med tre DM-titler. Der var to DM-titler til Herning BK, mens CIK København og FfI Frederikshavn vandt hver en titel. Ved finalestævnet overrakte Danmarks Brydeforbunds formand Allan Jakobsen velfortjent DB’s æresnål i sølv til FfI’s formand Bent W. Licht for mange års lederarbejde i FfI.

Morten Hansen

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]