3.3.2005: Regelændringer

FILA har allerede justeret i vores nye regler, således at vi ikke kom til at vente indtil efter EM, som vi havde ventet. Følgende ændring er sat i kraft fra den 16.02.05, men vi har besluttet at vente med at lade dem træde i kraft til efter DM-senior af hensyn til ikke at ændre så kort før et mesterskab.

Baggrunden for indførelsen af det nye regelsæt sat i kraft fra den 1.1.2005 (nationalt den 14.2.2005) har været at ændre vores sportsimage til at skabe en mere seværdig sportsgren for publikum – dermed større medie- og sponsorinteresse. Dette har forløbet positivt.

Hermed er det klart, at bryderne nu er ansvarlige for at skabe ’showet’ sammen med deres trænere, som skal ændre deres træningsmetoder, idet de samme er helt ansvarlige for deres kampe. Dommernes vigtighed i denne sammenhæng er blevet reduceret drastisk.

Clinch-filosofien indeholder, at denne situation skal opfattes som en straf til bryderne, der slutter en periode 0-0. Og den bryder, der taber lodtrækningen, vil meget vel i 98 % tilfælde tabe perioden. Det virker meget godt i fristil og meget få kampe ender i clinch position. Med hensyn til græsk-romersk er situationen næsten den samme som tidligere. Clinchen er altid svær at udføre, og meget ofte skal dommerne afgøre kampen ved advarsel og 1 point, fordi en bryder ikke indtager den korrekte position.

Vi skal undgå den situation før de kontinentale mesterskaber, som er imod filosofien, der indebærer, at bryderne skal være de ansvarlige.

Derfor har FILA’s dommerkommission indført følgende modifikationer for clinch positionen med øjebliklig virkning.

Clinch i græsk-romersk brydning:

Bryderen, der vinder lodtrækningen, kobler under begge modstanderens arme, efter at bryderne står bryst mod bryst. Bryderen kan udføre sin aktion med det samme, han har sit greb, uanset hvilken position modstanderen har. Grebet kan tages på hele kroppen fra under armhulerne til bæltestedet.

Kamplederen skal fløjte i gang med det samme, vinderen af lodtrækningen er i stand til at koble.

Den nuværende ændring skal motivere bryderne til at undgå clinch og score point i 2 minutters (1½ minuts) perioden.

Tilføjelse til clinch i fristil:

Bryderen, der har vundet lodtrækningen, kan bestemme, hvilket ben modstanderen skal sætte frem i midten af cirklen.

Dette udsendes med håb om jeres samarbejde til at få disse nye clinch regler indarbejdet og udbredt.

Erik Poulsen
dommerformand

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 6 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]