3.3.2005: Brydning i Padborg – igen!

Brydeklubben Uffe Padborg, der blev stiftet tilbage i 1948, måtte desværre lukke for lidt over 10 år siden, men nu bliver der atter mulighed for at gå til brydning i Padborg. Brydeklubben i Padborg hedder i dag UP48, og den nye formand er Kenneth Gant. Øvrige i bestyrelsen er:

Kasserer: Wolfgang Ritcher
Menig: Knud Gregersen
Menig: Klaus Thygesen
Menig: Niclas Gant

Kenneth har mange års erfaring fra brydeklubben Viking i Frederikssund, hvor sønnen Niclas startede med at bryde.

Tidligere formand Knud Gregersen har været behjælpelig med at støve gamle kontakter op.

Blandt dem er den nu 28 år, tidligere aktive bryder fra 1984 til 1992 Klaus Thygesen. Han vil ud over bestyrelsesarbejdet stå for træningen sammen med Niclas og Kenneth.

Kenneth har lagt et fantastisk arbejde i at få gang i brydning igen og er på sin vej blevet positivt mødt. Der er generelt stor interesse for, at der kommer brydning igen. Man var kede af det, da det blev nødvendigt at lukke.

Du kan spille fodbold, håndbold og badminton i Padborg, så er det vist det. Bov kommune er samarbejdsvillig, og indtil videre har det ikke været nødvendigt at annoncere. Dette er godt nyt til folket, så pressen har været flinke til at skrive. Både lokalaviser og Jyske Vestkysten. Radio og Tv har også været på banen. Der er ikke gang i brydning i det nordtyske, så Kenneth har hele tiden haft for øje at tiltrække børn og unge på tværs af grænsen. En journalist fra Flensburg Zeitung – Hr. Klunner følger interesseret slagets gang og har haft flere artikler i avisen.

Vejen til børnene blev mere direkte tirsdag den 1. marts. Der var der lavet aftale med SFO’en på Frøslev-Padborg skole. Undertegnede lånte brydemadras i Kolding (tak for det!) og drog videre sydpå. Kenneth og Niclas havde fået lov til at gå fra klasse til klasse og fortælle om foretagendet. Da jeg ankom ved middagstid, var der tilfældigvis en 6. klasse, der skulle have idræt. Så var det jo nærliggende at spørge, om der ikke skulle brydning på programmet. De var friske, og snart var Klaus Thygesen, Niclas og undertegnede i gang. For ”Thyge” var det lidt ligesom juleaften – lugten af brydemadras i Padborg igen, og jeg skulle hilse og sige, at manden ikke har glemt, hvad det drejer sig om – kondien kunne være bedre:-)

Senere havde vi fornøjelse af 40 SFO børn og 30 4.-6. klasser. Det blev til en mini holdturnering, hvor alle fik kæmpet. Hans Harboe, brydeklubben Alsia Sønderborg, havde taget fem af sine brydere med, så alle fik set brydegreb og ”rigtig brydekamp”. Tak for hjælpen til jer!

Det blev en kanon dag med rigtig mange positive tilkendegivelser. Telefonen kimede med interesserede, der ville vide mere. Der blev fundet plads til opbevaring af madras, så man er klar til at starte op.

Jyske Vestkysten var mødt op, samt Hr. Klunner fra Flensburg Zeitung. I den forbindelse også Kristin Knudsen, formand i Nr. Åby brydeklub. Kristin har i forløbet været en uvurderlig hjælp med ”det tyske”. Har fungeret som tolk ved møderne med Hr. Klunner samt oversættelse af artikler. 1000 tak!

Vil man vide mere om brydning i UP48, så kontakt Kenneth på tlf.: 23 26 24 25 eller brydeklubben_up48@hotmail.com.

Der kan også rettes henvendelse til Palle Nielsen, breddekonsulent for Danmarks Brydeforbund på tlf.: 43 26 21 77 eller e-post.

Palle Nielsen

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 4 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]