7.3.2005: Ungarns GP – dag 2

Heller ikke ved søndagens stævne nåede de danske brydere op på medaljeskamlen.

I 84 kg klassen ved Ungarns Grand Prix stillede Danmark med to brydere, Brian Jørgensen, Frem Randers, og Niels Esbensen, BK Thor Nykøbing F.

Der var i alt indvejet 24 brydere i vægtklassen, og Niels havde trukket et noget højere nummer end Brian, der fik lov at sidde over i første omgang.

I første omgang mødte Niels en bryder fra Rumænien i en tæt kamp, hvor Niels lykkedes med at hive sejren hjem. I anden omgang mødte Niels den stærke Tamaz Berzicza fra Ungarn. Bryderne vandt hver deres periode, og den tredje periode endte 0-0. I den efterfølgende clinch tog Niels initiativet og ”løftede” Berzicza ud at madrassen og vandt en meriterende sejr. Brian mødte en bryder fra Slovenien i en meget tæt kamp, der endte med sejr til Brian.

I kvartfinalen var der rent danskermøde. Kampen blev lige så tæt som de to foregående kampe mellem disse to. Der blev ikke scoret point i den ordinære kamptid i nogen af perioderne, og de vandt hver deres af de to første perioder, hvorfor de skulle ud i en altafgørende periode. Heller ikke her blev der scoret i ordinær kamptid, og i clinchen var det Brian, der scorede point og dermed også avancement i turneringen. I semifinalen mødte han tyrkeren Nazmi Avluca, men selv om kampen var lige indtil det sidste, løb tyrkeren med sejren. I kampen om bronzemedaljen blev det til et ganske klart 0-3 nederlag til Oleksei Daragan fra Ukraine.

Landstræneren var helt klart tilfreds med begge bryderes indsats. Alle danskerne kan være med og kæmpe lige op med de bedste. Det var en meget positiv weekend, der lover godt for den nærmeste fremtid, sagde Ljungbäck.

Samtidig udtog landstræneren truppen til EM, der arrangeres i Varna, Bulgarien, midt i april:

55 kg: Anders Nyblom, Herning BK
60 kg: Håkan Nyblom, Herning BK
66 kg: Mark Kristensen, AK Heros
74 kg: Mark O. Madsen, BK Thor
84 kg: Brian Jørgensen, AK Frem

Erik Nyblom

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 1 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]