11.4.2005: Åbyhøj Cup samlede brydedanmark

Det var ganske få danske brydeklubber, der ikke var repræsenteret ved lørdagens stævne for puslinge, drenge, ungdom og piger i Åbyhøj. Værterne løb med halvdelen af pokalerne og blev bedste klub sammenlagt.

BK Thrott var lørdag d. 9. april værter ved den 4. udgave af Åbyhøj Cup. Thrott kunne glæde sig over, at 134 deltagere fra hele 19 danske klubber havde fundet vej til det århusianske. Det er det næststørste antal brydere i Åbyhøj Cups historie, men der er plads til endnu flere brydere til dette stævne.

Thrott gjorde, hvad de kunne for at kræse for deltagerne ved stævnet. Der var opvisning af ”Springstjernerne” fra Åbyhøj inden stævnestart, erindringsgaver til alle deltagere, og omgangslister og stævneprogram kunne ses på storskærm.

Der var rigtig mange spændende kampe på programmet. Især finalen i 42 kg mellem Marc Wind fra AIR og Tobias Fonnesbek Skals fra BK Thrott var meget tæt og flot. Også finalen i drengenes 47 kg mellem Thorkild May fra Kolding IF og Rune Berg fra AK Frem var meget intens.

Værterne fra BK Thrott var ikke just gæstfrie på måtterne. I puslingerækken vandt Thrott-bryderne suverænt holdkonkurrencen med 27 point – hele 21 point foran FfI på andenpladsen. I drengerækken var det særdeles tæt. Både AK Frem og BK Thor havde 10 point. Begge klubber havde det samme antal førstepladser, men det blev AK Frem, der pga. flest andenpladser vandt holdkonkurrencen hos drengene. Hos bryderne i ungdomsrækken blev det igen BK Thrott, der vandt. Thor Vejgaard vandt pigernes holdkonkurrence kun ét point foran BK Thrott og Nakskov BK.

BK Thrott glæder sig til at kunne invitere til Åbyhøj Cup 2006 og håber, at der vil være endnu større interesse fra de danske klubber.

På øverste billede er Anna Laursen i kamp og på det nederste Tobias F. Skals.

Annette Skals
Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]