12.5.2005: Copenhagen Wrestling Cup

Den 7. og 8. maj blev et af de største internationale brydestævner herhjemme afholdt. For tredje år i træk var Copenhagen Wrestling Cup – CWC – arrangeret af de tre storkøbenhavnske brydeklubber CIK (Christianshavn), AK Dan (Ballerup) og AK Hermod (Bellahøj), og i år foregik stævnet i Skovlundehallen uden for København, hvor 285 brydere fra Danmark, Sverige, Finland, Tyskland og USA var i aktion på de tre madrasser.

Hen over weekenden blev der udkæmpet i alt 413 kampe fra puslinge på 24 kg til seniorer på 120 kg, og det var et utroligt stærkt deltagerfelt med en række medaljetagere fra de seneste års nationale mesterskaber.

Danmark stillede med en perlerække af sine bedste brydere med ikke færre end syv regerende danske mestre, heriblandt Anders og Håkan Nyblom (Herning BK) samt Mark O. Madsen (Thor N), og sammen med Jan W. Schou (AK Dan) tog de danske drenge guld i fire af de syv vægtklasser hos seniorerne i et meget stærkt internationalt selskab.

I alt vandt danske brydere 15 af de 46 klasser:

• Maria Støve (Hermod Horsens) 32 kg piger
• Camilla B. Hansen (Heros) 34 kg piger
• Ida Johansson (Nakskov) 48 kg piger
• Sander Wind (AIR) 32 kg puslinge
• Magnus Lillienskjold (Viking) 35 kg puslinge
• Martin Lorenzen (AIR) 35 kg drenge
• Thorkild May (Kolding) 47 kg drenge
• Luca Holt (Hermod K) 59 kg drenge
• Anders Ekstrøm (Thor N) 46 kg ungdom
• Nanna Hyllegaard (Thor N) 51 kg kvinder
• Anne Christensen (CIK) 63 kg kvinder
• Anders Nyblom (Herning) 60 kg senior
• Håkan Nyblom (Herning) 66 kg senior
• Jan W. Schou (AK Dan) 74 kg senior
• Mark O. Madsen (Thor N) 84 kg senior

(Se resultatlisten her.)


Organisatorisk succes
Stævnet blev også en organisatorisk succes. Det var et af de største stævner herhjemme nogensinde, og med så mange mennesker til overnatning, spisning osv. var der en masse praktiske ting, der skulle ordnes. Men en energisk indsats op til stævnet og i løbet af selve weekenden fra de tre arrangerende klubber samt en del øvrige frivillige hjælpere fik det hele til at køre næsten som på skinner.

Og selv om stævnet bød på i alt 30 timers brydning fordelt på de tre madrasser, måtte vi kun have fat i ambulancen en enkelt gang til en kvæstet senior-albue. Herudover var der de sædvanlige småskrammer – næseblod, flækket hage, revet øre, forvredet knæ osv. – men langt det meste blev ordnet på stedet af det kompetente samariterkorps. Kun et par gange måtte vi selv en tur forbi skadestuen med en bryder for at få checket en flænge el. lign.


Medieopmærksomhed
Udover det rent sportslige er det et erklæret formål med CWC at skabe opmærksomhed og lave PR for brydesporten herhjemme, og også kontakten til pressen lykkedes rigtig godt i år. Over tre dage blev brydesporten eksponeret både som elitesport for herrer, som elitesport for kvinder, og som breddesport (også for piger) i landsdækkende medier, og der var andre artikler i regionalaviserne.

Det lykkedes at få lokket DR Sporten ud til Skovlunde, hvor der blev lavet et rigtig godt lille portræt af Nanna Hyllegaard (Thor N) – et af de allerstørste kvindetalenter herhjemme. Indslaget blev sendt i sporten i tv-avisen 18.30 lørdag aften.
( Se indslaget her.)

Dagbladet Politiken bragte hele to artikler og en notits. Torsdag (Kristi Himmelfartsdag) handlede artiklen om de danske bryderes chance for at kvalificere sig til VM. Her blev CWC omtalt som den næste styrkeprøve for nogle af dem. Lørdag var det en artikel om Maria Støve fra Hermod H – en af de mindste piger, som skulle deltage ved CWC. Og mandag fulgte Politiken op på de danske bryderes – inkl. Maria Støves – resultater ved CWC i en notits.

Herudover var der i ugen op til stævnet en stor artikel i Ballerupbladet med fokus på Martin Knoblauch (AK Dan) på baggrund af CWC, ligesom Frederikssund Avis bragte en artikel i ugen efter stævnet.

I gennemsnit ser 1,6 mio. mennesker tv-avisen, mens Politiken læses af ca. 530.000 hver dag. Ugeaviserne Ballerupbladet og Frederikssund Avis læses af hhv. ca. 60.000 og ca. 35.000, så alt i alt er brydesporten kommet rigtig godt ud i forbindelse med CWC i år.

Ole E. Mortensen
Presseansvarlig

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]