15.5.2005: NM junior i Sverige

På den igen!

Der var ikke meget at glæde sig over rent placeringsmæssig for det danske juniorlandshold ved lørdagens nordiske juniormesterskab, der blev afviklet i svenske Hässleholm.

Der var i alt 59 deltagere til start fra de nordiske lande samt Estland og Letland. Danmark stillede med ni brydere, men måtte alligevel lide den tort at vende hjem uden medaljer.

66 kg klassen var med 16 deltagere – heraf hele seks danskere – den største vægtklasse. I første omgang blev det til fem nederlag og kun sejr til Frederik Ekstrøm fra BK Thor, der vandt 1-0, 5-0 over Joachim Risborg fra Norge. Med en sejr over endnu en nordmand i kvartfinalen avancerede Frederik til semifinalen, hvor det blev til et nederlag til finske Pasanen. Rune Nilssons overmand i første omgang, Zackarias Tallroth fra Sverige og nævnte Pasanen skulle mødes i finalen, hvilket betød, at både Rune og Anzor Vagapov trådte ind i turneringen igen og via kvalifikationskampe skulle forsøge at nå frem til bronzekampen. Anzor tabte sin kamp, hvorimod Rune vandt et tæt opgør over Martin Netz fra Estland. I den sidste kvalifikationsomgang – for at nå bronzekampen, tabte både Rune og Frederik deres kampe.

Begge danske deltagere i 74 kg klassen blev slået ud i første omgang, da de tabte deres kampe, og deres modstandere ikke kvalificerede sig til finalen.

I 84 kg klassen var Arthur Vagapov, CIK, ene om at repræsentere Danmark. Der var indvejet 10 mand i vægtklassen, og Arthur var oversidder i første omgang. I sin første kamp møder han Kalle Lepiste fra Estland og vinder en flot faldsejr i anden periode efter at have vundet første periode 6-2 og ført 6-1 i den anden. I semifinalen taber Arthur knebent 0-2, 0-1 til Fisnik Zahiti fra Sverige. I kvalifikationskampen om adgang til bronzekampen vinder Arthur over finske Mika Kuronen og avancerer dermed til bronzekampen. Her møder han den meget dygtige svensker Denni Lipic, der lidt overraskende tabte sin kvartfinalekamp til den senere vinder Alo Toom fra Estland. Bronzekampen endte med en klar sejr til Lipic med pointene 5-0 og 4-1, men Arthur har nu bevist, at han kan være med til at kæmpe om mesterskabsmedaljerne. Arthur er stadig junior næste år.

De nedslående resultater betød, at Danmark for første gang siden 1997 rejste hjem fra et nordisk juniormesterskab uden en mester – dermed også første gang helt uden medalje! Danmark har i denne periode faktisk fået mindst to mestre hvert år undtagen sidste år, hvor det blev til en guld- og en sølvmedalje.

Det er klart, at der kan være tale om marginaler i enkelte kampe, men som regel afspejler træningsmængden og -kvaliteten sig i kampsituationen, konstaterede landstræneren efter stævnet.

Rent resultatmæssig er vi jo uden tvivl i tilbagegang. Heldigvis har vi nu – i modsætning til tidligere år, en god mulighed for at gøre noget drastisk ved sagen. Nu har vi fået vores elitecenter i Farum, hvor vi kan tilbyde daglig træning til de brydere, der vil have succes på madrassen.

Se resultatlisten under resultatlinket.

Erik Nyblom

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]