24.5.2005: Skolebrydedag i Frederikssund

BK Viking var den 17. maj værter for en skolebrydedag i samarbejde med Dansk Skoleidræt i Frederiksborg amt og brydeforbundet. 65 4. klasse elever fra Lindegårdsskolen i Slangerup havde fundet modet til at træde indenfor i Vikings brydelokale for at slås for sjov. Her så de Magnus Lillienskjold og Michael Skarnes vise brydefærdigheder lige fra greb til kamp. Jesper Viholt og Henrik Villumsen tog også et par runder – den gamle var ikke sådan at flytte med :-).

Efter opvarmning og intro var det så elevernes tur. De havde lavet hold hjemmefra, fundet sig et sejt navn og så gik de ellers til den – både drenge og piger. Der var rigtig mange gode kampe og flere viste både talent og interesse for sporten. Ligsom sidste år blev Lars Tufvesson, Dansk Skoleidræt, udfordret af en af lærerne til stor jubel fra eleverne. Flere elever fik mulighed for at udfordre Magnus. Bare lige prøve at gå et minut med en rigtig bryder. De måtte sande, at flyvemaren er et godt greb at kunne. Magnus og Jesper demonstrerede også kettlebellen. Jeg kan bedst beskrive den som en kanonkugle med hank. Den forefindes i forskellige størrelser fra 3 kg op til 40 kg. En vægttræningsform der indgår i Vikings træning. Det så kanon ud – styrkeøvelser, der kombinerer det, du har brug for i brydning – selvfølgelig styrke, men også smidighed, balance og det eksplosive.

Der var lutter positive tilbagemeldinger fra både lærer og elever, de havde haft en god og anderledes dag og var godt brugte. Helt sikkert noget de vil melde sig til igen. Tak til alle fra Viking.

Palle Nielsen


Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]