31.5.2005: Hermod Horsens certificeret

Lørdag den 28. maj blev Hermod Horsens den femte brydeklub, der skulle certificeres for at have gennemført projektet "et godt idræts miljø for børn". Det skete ved klubbens afslutningsfest, hvor omkring 80 børn og voksne var samlet til lækker mad og pokaluddeling.

Hermod blev via Danmarks Brydeforbund og tidligere breddekonsulent Morten Hansen udpeget til at være med i projektet, som er sat i gang af Danmarks Idræts-Forbund i samarbejde med specialforbundene. Projektet sætter fokus på børnenes vilkår i idrættens verden. "Et godt idrætsmiljø for børn" havde til formål gennem debatter i foreningen at opprioritere børnearbejdet i Hermod. Målene er bl.a. opnået gennem en kvalitetsproces, der satte fokus på den "gode voksne", aktivitetsniveauet, det fysiske miljø, foreningens organisering og børnepolitik samt forældresamarbejde.

Der er lavet en flot afsluttende rapport – en sejlivet én, der har været igennem to bestyrelser og skal fungerer under en tredje. En rapport der viser, at der er taget nogle gode beslutninger på trods af vanskelighederne i processen. Et godt værktøj at støtte sig op ad og som ny får du et godt indtryk af klubben, der – som projektet kræver det, har været omkring mange ting. I en tid, hvor man kan få indtryk af, at man skal være sig selv nok, har klubben lagt vægt på kammeratskabet. De har taget fat i begrebet disciplin, som nærmest er et fy-ord i dag. Ikke kadaver-disciplin – der er også plads til legen.

Hermod er i gang med en ny begyndelse og har haft held med at få en del nye puslinge ind, som tilmed har været stabile hen over sæsonen og med dem også nye forældre, hvilket lover godt. Klubben er udmærket klar over, at børnene alene ikke gør det. Man forsøger at kræse lidt for de "ældre" unge brydere, trænerne og lederne. Den 11. juni står den på "teambuilding" i form af forskellige udfordringer fra paintball til rappelling. Også Hermod er klar, når det handler om at udbrede sporten. Er med til at afholde skolebrydedage, kurser for lærere og pædagoger mm. Med det afsluttende projekt fulgte et certifikat samt 6000 kr. Formanden for Danmarks Brydeforbunds udviklingsudvalg Knud G. Knudsen og breddekonsulent Palle Nielsen overrakte det flotte bevis til formanden Lotte Støve. Tillykke til Hermod Horsens og fra forbundet side tak for jeres vilje til at udbrede sporten. Danmarks Brydeforbund og DIF har støttet projektet med konsulenthjælp samt det kontante tilskud på 6000 kr. Det samlede projekt involverer i dag alle interesserede specialforbund. Danmarks Idræts-Forbund lancerede projektet i Valby Hallen den 2. maj 2000 sammen med fem specialforbund og daværende kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen.

Palle NielsenKlik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]