5.6.2005: Guld og bronze i Tyskland

God generalprøve for Frederik Ekstrøm ved Germany Cup

Efter den noget tamme indsats ved det nordiske juniormesterskab for nogle uger siden var der anderledes godt gang i den danske delegation ved årets Germany Cup, der denne weekend blev afviklet i Frankfurt Oder. Stævnet blev afviklet efter de nyeste regler og fungerede samtidig som sidste prøve før de internationale mesterskaber.

I 60 klassen var Frederik Ekstrøm, BK Thor, bedst. Efter indledende sejre over Martin Klopf og Rudolf Schwanke fra Tyskland, vandt Frederik over Tarik Belmadani fra Frankrig i finalen. Det var en perfekt generalprøve for Frederik.

I 66 kg klassen mødte Anzor Vagapov, CIK, den senere vinder Marcus Thätner i sin første kamp og tabte klart. Heller ikke i repechage-kampen gik det Anzors vej, og han endte uplaceret. Rune Nilsson, BK Thor, mødte – ligesom ved junior NM – svenske Zakarias Tallroth i sin første kamp. Rune havde revanche til gode, men det var svenskeren, der også denne gang var bedre. Tallroth tabte til Thätner I kvartfinalen – derfor fik Rune ikke mulighed for repechage.

Arthur Vagapov, CIK, stillede op i 84 kg klassen og leverede en toppræstation ved dette stævne. Han lagde ud med sejr over tyske Manuel Meyer, inden det blev til nederlag til Pavel Bashlakov fra Hviderusland. Bashlakov avancerede til finalen, hvilket betød, at Arthur via repechage-kampe fik mulighed for at forsøge at kvalificere sig til bronzekampen. Arthur vandt kampen over tyske Oliver Kubicka og skulle derfor møde Denni Lipic fra Sverige. Arthur fik store ”klø” af Lipic ved junior NM, men nu blev det en helt anderledes tæt og dramatisk kamp. Begge scorede ét point i første periode – Arthur scorede det sidste, hvilket var nok til at vinde perioden. Anden periode endte 1-0 til Arthur, der dermed fik revanche for nederlaget ved JNM og hentede en fortjent bronzemedalje i den 16 mand store vægtklasse.

Landstræneren var selvsagt tilfreds med brydernes indsats og udtog Frederik Ekstrøm og Rune Nilsson til årets junior VM, der arrangeres i Vilnius i Litauen 9.-10. juli.

Erik Nyblom

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 36 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]