19.6.2005: To nordiske mestre

To guld og to sølv til de danske brydere ved lørdagens nordiske mesterskab for ungdom i Nykøbing Falster Hallen.

Det var de lokale helte Nanna H. Pedersen og Anders Ekstrøm, der sørgede for de to danske guldmedaljer. Nanna, der stillede op i pigernes 49 kg klasse, var vel nok stævnets mest suveræne vinder. Hun vandt samtlige fire kampe på fald og afgav ikke et eneste point. I finalen mødte hun, for andet år i træk, svenske Caroline Lövqvist, og det blev en spændende kamp, der i første periode skulle afgøres ved clinch og blev afgjort i den anden periode, da svenskeren blev fanget i et hovedfaldsgreb.

I drengenes 42 kg stillede Danmark med to brydere: Anders Ekstøm og Fredrik Bjerrehuus. Begge to viste meget flot brydning i de indledende omgange og sørgede for, at finalen blev et rent dansk anliggende. Her dominerede Anders, da han plukkede point efter point i parterrebrydningen. Den sidste danske medalje blev vundet af Torben Rasmussen, der blev toer efter at have tabt finalen i 54 kg klassen til Johan Ris fra Sverige (øverste foto).

Landstræneren var tilfreds med brydernes indsats: Indstillingen og fighterviljen var meget bedre her end ved JNM i Sverige sidste måned – det gælder også de brydere, der denne gang ikke vandt medalje.

I øvrigt var det et meget godt gennemført stævne i Nykøbing Falster Hallen. Der blev udkæmpet 114 kampe mellem de 88 indvejede brydere, og selv om stævnet fungerede som første test af de nye regler for størsteparten af brydere, trænere og dommere, fungerede det hele meget godt.

Det bliver de to nordiske mestre: Nanna H. Pedersen og Anders Ekstrøm, der skal repræsentere Danmark ved europamesterskaberne i Tirana, Albanien, midt i juli måned.

Erik NyblomKlik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]