9.7.2005: God start i Vilnius!

Rune Nilsson blandt de otte bedste i 66 kg klassen.

Der blev indvejet hele 34 brydere i 66 kg klassen ved årets junior verdensmesterskab i Litauen. Rune var oversidder i første omgang og lagde i sekstendelsfinalen ud med en sejr over Bachid Sharif Badar fra Qatar. I næste omgang blev det dog til et klart nederlag til Ionel Puscasu fra Rumænien. Da rumæneren avancerede til finalen, trådte Rune atter ind i turneringen, hvor han via kvalifikationskampe kunne nå bronzekampen.

I første kvalifikationsomgang mødte Rune amerikaneren Tyler Safratowich. Rune vandt første periode og Tyler den anden. Den tredje periode fik en taktisk afgørelse. Da begge brydere havde to advarsler, gik taktikken i sin enkelhed ud på at "give" amerikaneren et point i det første minut, således at han dermed skulle koble omvendt livtag først. Den del af taktikken var meget let at overholde, den anden del bestod så i at holde amerikaneren fra at score point i parterren og dermed vinde kampen på diskvalifikation. Rune holdt Tyler fra at score i 30 sekunder og vandt kampen, da modstanderen fik sin tredje advarsel. I næste omgang mødte danskeren den tyske seniormester Marcus Thätner. Vinderen af denne kamp skal møde Nikolai Savchenko fra Hviderusland i bronzekampen. Thätner var dog for stor en mundfuld. Rune tabte klart og endte derfor på en 8. placering, hvilket er klart godkendt. Rune stillede op til cadet EM for tre år siden. Her blev det til en placering som nr. 9, så udviklingen går den rigtige vej.

Danmarks anden deltager ved JVM, Frederik Ekstrøm, vejede ind i 60 kg klassen uden problemer. Han skal møde en polak i første omgang.

Erik Nyblom

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]