1.9.2005: Store Bryde-Legedag i Alsia

Alsia var onsdag den 31. august værter for Store Bryde-Legedag. Et koncept de fik kendskab til efter et besøg i Thor Nykøbing for nogle år tilbage og siden har tilpasset og videreudviklet. I år var det så femte gang, denne dag løb af stablen, og selv efter et års pause pga. ombygning i hallen har klubben godt fat i institutionerne. Flere havde været med alle gange, og hele 414 børn troppede op med deres pædagoger og medhjælpere. Om formiddagen 124 børnehavebørn og om eftermiddagen 290 børn fra SFO’er og fritidshjem.

Det er et flot, dejligt syn, når to 10x10 måtter er fyldt til kanten med glade og livlige unger. De fik leget, løbet stafet, skudt til bolde og selvfølgelig afprøvet brydegreb. Morten og Kevin på billedet viste, at de klart har potentiale til at blive brydetrænere. Så fik de set rigtig brydning. Alsias unge brydere, Kasper, Frederik, Johannes og Kevin gav nogle flotte opvisningskampe. På billedet er det Kasper Nielsen og Frederik Gillesberg, der viser, hvordan et hoftesving ser ud. Det lykkedes også Hans Harboe at lokke to af de gamle i ringen. Ole og Kim viste til stor begejstring, at de stadig kan et par ting eller to. Om det så kræver en sygedag, melder historien ikke noget om.

Alsia havde valgt at krydre dagen med underholdning. Efter de forskellige aktiviteter var der trylleshow med klovnen Ronald McDonald. Med enkle midler fik han børnene godt op at køre. Jeg fik taget pulsen rundt omkring, og der var stor begejstring for arrangementet. Et arrangement der jo kun kan lade sig gøre, hvis der er frivillige, som vil give en hånd med, tage en fri/fleks dag. Hele 12 personer ud over de unge brydere gav en hånd med; godt gået! Og så var det velorganiseret, og det betyder ”alt”. Søren Nielsen (forælder og dommer) var koordinator og havde udstyret alle med en udførlig arbejdsplan. En arbejdsplan der i øvrigt er tilgængelig hos undertegnede sammen med resten af konceptet. Kanon stykke arbejde!

Denne årligt tilbagevendende begivenhed skal nok give tilgang. De bliver i en tidlig alder gjort bekendt med, at der er en brydeklub i byen og kommer så måske igen år efter år og igen, når de skal i SFO eller fritidshjem. Der er ikke de store økonomiske udgifter ved arrangementet. Alsia havde sat en pris på 10 kr. pr. barn, hvilket fint dækkede frugt og godtepose. McDonald klovnen koster ikke noget. Med den begejstring, der var for dagen og med den gode kontakt, klubben har til institutionerne, er det oplagt at få pædagogerne mere involveret i sporten. Så inden længe vil der blive mulighed for at deltage i det brydekursus, vi med succes har afholdt i andre klubber.

Palle Nielsen
Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 2 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]