11.9.2005: Rune Strobl vandt i Finland

Gode danske resultater ved Woikoski Cup i Finland!

Den danske delegation, der deltog i det nye juniorstævne i Ylistaro i Finland, rejste søndag eftermiddag hjem med flere medaljer. Der blev i alt 59 brydere fra fem nationer indvejet til dette stævne, hvor arrangøren havde udvidet juniorkategorien med to år – således at brydere i alderen 17-22 var inviteret.

I 60 kg klassen var der 12 mand til start – heriblandt Dennis Jensen, Thrott. Dennis lagde ud med en pointsejr over en finsk bryder. I kvartfinalen blev det til en klar sejr over endnu en finsk bryder, men i semifinalen blev det til et knebent nederlag til Pavel Skorobogatov fra Skt. Petersborg. Finnerne har modificeret stævneafviklingsformen lidt ved kun at uddele én bronzemedalje. Rent praktisk betød det, at vinderne af kvalifikationskampene (repechage) mødte taberne i semifinalekampen, hvorefter vinderne af disse to kampe skulle gøre op om tredjepladsen. Taberne i den sidste kvalifikationskamp blev begge placeret som nr. 5.

Dennis mødte endnu en finne i kvalifikationsrunden og vandt med samlet 10-0 over to perioder. I bronzekampen stod Jonni Laulainen fra Finland for modstanden. Dennis var ganske overlegen og vandt kampen på fald ved stillingen 9-1 i hans favør. Begge brydere er for øvrigt 21 år gamle og dermed et år ”for gamle” til almindelige juniorstævner. Denne type stævner skulle gerne være med til at gøre overgangen fra junior til senior lidt ”blødere” for alle parter.

I den 14 mand stærke 66 kg klasse stillede Danmark med to mand. Frederik Ekstrøm, Thor N, var første mand på madrassen, hvor han vandt en teknisk faldsejr over finske Palomäki. I anden omgang blev det til nederlag til den anden dansker, Rune Strobl. Da Rune avancerede til finalen, skulle Frederik ud i kvalifikationskampe for at forsøge at nå bronzekampen. I første omgang blev det til en sikker pointsejr over endnu en finne, hvorimod han i næste kamp skulle ud i alle tre perioder, inden vinderen blev kåret. Frederik vandt første periode 8-2 og modstanderen, Martin Kallasmaa fra Estland, vandt anden med pointene 4-2. Frederik vandt sidste periode sikkert med pointene 4-0. I bronzekampen var Frederik klart bedre end modstanderen Mikko Poutanen og vandt 4-0, 4-1.

Rune Strobl, Herning, var uden tvivl den danske bryder, der ved dette stævne havde lettest til smilet. I første omgang blev det til en sikker pointsejr over finske Kivimäki og i anden omgang vandt han på fald over Frederik. I semifinalen blev det til endnu en faldsejr – denne gang over Kallasmaa fra Estland. I finalen leverede Rune endnu en toppræstation, ved i tre perioder at vinde over Esa Uimonen fra Finland. Uimonen vandt første periode 3-0, og Rune vandt den anden 4-4 (sidst scoret point). Den tredje og altafgørende periode blev en rent taktisk affære, hvor begge brydere mere forsvarede end angreb. Efter det første minut var stillingen stadig 0-0, hvorfor dommeren skulle trække lod om hvem af bryderne, der skulle få lov til at koble omvendt livtagskobling først. Det blev Rune, der skulle koble først, men han formåede ikke at score point under de 30 sekunder, han havde til rådighed, hvorfor Uimonen blev ”belønnet” med et point. Runes parterrebrydning havde fungeret fint under hele turneringen – og det gjorde den også i de sidste 30 sekunder, hvor han formåede at holde finnen fra at score point. Dermed blev Rune ”belønnet” med et point, og da det var det sidst scorede point i perioden, vandt han perioden og dermed hele finalekampen!

Rune Nilsson, Thor N, har trænet godt hele sommeren og er som konsekvens heraf rykket en vægtklasse op. I den 10 mand stærke 74 kg klasse mødte Rune en finsk bryder i kvartfinalen og vandt en pointsejr over to perioder. I semifinalen tabte han første periode ganske klart til Antti Hakala fra Finland. Selv om Rune øgede tempo i næste periode, blev det til en 3-0 sejr til Hakala i anden periode, hvor Rune desværre også beskadigede den ene tommelfinger. Efter en tur på skadestuen kunne han dog glæde sig lidt, da der ikke var noget brud i hånden, men blot en forstrækning. Rune kunne ikke fortsætte ved dette stævne og endte derfor på femtepladsen.

I 84 kg klassen var der også 10 mand til start – heriblandt Artur Vagapov, CIK. Han mødte Rait Thomberg fra Estland i sin første kamp, der endte med en knap pointsejr til esteren. Thomberg tabte semifinalekampen til finske Orell, hvorfor Artur ikke fik mere end den ene kamp ved dette stævne.

Erik Nyblom

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]