11.9.2005: Brydeskole i Kalundborg

Den nystartede brydeklub i Kalundborg afholdt i weekenden brydeskole på Rynkevangskolen, hvor klubben også træner om onsdagen. Brydeklubben er kommet udmærket fra start med 6-8 brydere de første træningsaftener. Til weekenden var der flere nye, der havde fundet vej – 11 drenge og en sej pige tog udfordringen op. Og de gik allesammen godt til den. De blev udfordret på deres motorik, balance, smidighed, hurtighed og styrke igennem forskellige lege, kamplege, og parøvelser. Så fik de lært brydegreb. Fra stående blev der øvet flyvende mare, hovedfaldsgreb og fra liggende position kvart- og halv nelson. Som afslutning var de klar til at kæmpe mod hinanden, og som nævnt blev der gået til den.

Der er ingen tvivl om, at flere af børnene havde godt fat i, hvad det drejer sig om. Indimellem blev der tid til at se en udsendelse om Mark O. Madsen fra BK Thor Nykøbing, da han var 13 år. En god udsendelse, der kommer godt rundt om brydesporten. De fik selvfølgelig også at vide, at Mark i dag er 21, regerende junior-europamester, hører til i toppen af verdenseliten i 74 kg og pt. er ved at forberede sig til det snarligt forestående VM for senior i Budapest den 1. oktober 2005.

Der kunne godt have været flere på brydeskolen, men vi er godt tilfredse. Der er vilje til, at brydeklubben nok skal etablere sig med tiden. De, der var med, blev opfordret til at tage en kammerat eller to med til træningen, og senere vil der blive lavet arrangementer for skoler og fritidsordninger. Så folk skal nok komme til at høre om brydning i Kalundborg.

Skulle der være interesse for at gå til brydning i Kalundborg, kan man kontakte formanden for klubben, Stine Richard på tlf. 58 85 40 75 eller mob. 23 70 21 85, eller møde op til træning i gymnastiksalen på Rynkevangsskolen onsdage fra 17.15 til 18.45

Palle NielsenKlik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]