30.9.2005: Fornem femteplads til Anders ved VM

Anders Nyblom, Herning BK, viste gennem en fantastisk indsats ved årets verdensmesterskaber, at han tilhører verdenseliten! Der var indvejet hele 35 brydere i 55 kg klassen, hvor Anders mødte finnen Jani Haapamäki i sin første kamp. Anders startede lidt nervøst, men vandt kampen i to perioder med 2-1 og 1-1. I anden omgang mødte han Park Eun-Chol fra Korea. Det blev til en ren gyser: koreaneren vandt første periode 4-2, og Anders reducerede ved at vinde anden periode 3-0. I den sidste og altafgørende periode stod kampen 0-0 efter det første minut, og koreaneren skulle koble omvendt livtag først. Han var under pres, da han allerede havde to advarsler, og skulle score point, for ikke at blive diskvalificeret. Desværre fik han Anders med på en oprulning, og da Anders ikke formåede at score, da han fik lov til at koble, endte perioden 3-0 til koreaneren.

Eun-Chul vandt kvart- og semfinalen, og derfor var Anders inde i turneringen igen. I første kvalifikationskamp mødte han hviderusseren Aleksei Shaipak. Nu fik Anders revanche for finalenederlaget i Dortmund og vandt en meget flot sejr med 2-1 i perioder.

I den anden og sidste kvalifikationskamp mødte Anders Chang Kwang Su fra Nordkorea. Anders vandt kampen i første periode, da nordkoreaneren fik tre advarseler. Nu var det ”kun” den olympiske mester Istvan Majoros fra Ungarn, der stod i vejen for den første danske seniormedalje i over 40 år. Desværre var Majoros stadig ”et nummer” bedre end Anders og vandt bronzekampen 5-0, 4-0.

Anders lavede en mere end godkendt indsats. Det var mere end et skridt i den rigtige retning, og fremtiden ser meget lys ud, hvis vi kigger hen mod OL, fortalte en tilfreds landstræner. Efter den første og største skuffelse over at medaljen glippede denne gang, var Anders dog ganske tilfreds med sin indsats. Selv om jeg er skuffet over, at jeg ikke fik medaljen med hjem, var det noget nær en optimal indsats fra min side – jeg er meget glad for, at jeg ”endelig” fik udnyttet det potentiale, jeg altid har ment, jeg har haft i mig, fortalte Anders nogle timer efter bronzekampen.

Danmarks anden VM-deltager Mark O. Madsen, BK Thor, vejede ind i 74 kg klassen i dag. Der er 33 indvejede i vægtklassen, hvor Mark trak nr. 16 i lodtrækningen. Han møder Edwin Abreu fra Den Dominikanske Republik i sin første. Hvis Mark går videre, møder han vinderen i kampen mellem Roman Melvoshin fra Kasakhstan og Marko Yli-Hannuksela fra Finland.

Følg selv med via mesterskabets netside.

Erik Nyblom

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 2 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]